Antognoni: Fotbalul italian se aseamănă cu cel românesc

Fostul internaţional Giancarlo Antognoni, prezent la Bucureşti ca şef al delegaţiei reprezentativei Under 15 a Italiei, a declarat, miercuri, că fotbalul românesc se aseamănă cu cel italian şi în consecinţă este normal ca între cele două federaţii să existe relaţii strânse de colaborare.

60 afișări
Imaginea articolului Antognoni: Fotbalul italian se aseamănă cu cel românesc

Antognoni: Fotbalul italian se aseamănă cu cel românesc (Imagine: Shutterstock)

"Fotbalul italian se aseamănă ca tipologie cu fotbalul românesc şi este normal să avem cele mai bune relaţii. În Italia sunt mulţi jucători români, iar unii dintre antrenorii italieni sunt aici, în România. Aşadar este o colaborare de care trebuie să ne bucurăm în continuare", a spus, Antognoni, prezent la conferinţa de presă organzată de preşedintele LPF, Gino Iorgulescu.

Şeful delegaţiei Italiei Under 15 la dubla întâlnire cu selecţionata similară a României speră ca prima reprezentativă să reuşească din nou performanţe precum cele realizate în trecut de Hagi sau Boloni. "Sunt tineri interesanţi în fotbalul românesc. Eu mă ocup în principal de juniorii Under 15 şi în România văd că lucrurile se ameliorează la acest nivel. Sper ca şi echipa naţională de seniori să ajungă din nou să facă performanţă cum au făcut în trecut Hagi, Popescu, Boloni şi aşa mai departe", a precizat fostul fotbalist, căpitanul Italiei campioană mondială în 1982.

La finalul conferinţei de presă, Giancarlo Antognoni i-a înmânat un tricou al echipei naţionalei Italiei preşedintelul Ligii Profesioniste de Fotbal, Gino Iorgulescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici