Antrenor chinez de fotbal amendat şi interzis pentru opt luni pentru că a pălmuit un arbitru

Un antrenor de fotbal chinez care a pălmuit un arbitru în timpul unui meci din eşalonul secund, luna trecută, a primit o interdicţie de joc de opt luni şi o amendă de 150.000 de yuani (20.905 dolari), a anunţat miercuri Federaţia Chineză de Fotbal (CFA), citată de Reuters.

68 afișări
Imaginea articolului Antrenor chinez de fotbal amendat şi interzis pentru opt luni pentru că a pălmuit un arbitru

În timpul meciului din 23 iulie de la Nanjing, după ce a primit un cartonaş roşu pentru că l-a insultat pe arbitru, antrenorul echipei Liaoning Shenyang, Duan Xin, "a avut un comportament violent, lovind faţa arbitrului, ceea ce a dus la un impact social negativ", se arată într-un comunicat al CFA.

Pentru acest lucru, "i se interzice să intre pe stadionul sportiv pentru meciuri pentru o perioadă de opt luni" şi este amendat cu 150.000 de RMB, se mai spune în comunicat.

"Federaţia chineză de fotbal va trata cu stricteţe şi hotărâre toate tipurile de încălcări ale regulilor şi disciplinei, în conformitate cu prevederile Codului disciplinar al Federaţiei chineze de fotbal, pentru a purifica atmosfera de joc.

"Sperăm că toate părţile implicate vor lucra împreună pentru a menţine ordinea pe teren şi pentru a păstra mediul de dezvoltare a fotbalului, obţinut cu greu".

Mulţi fani s-au plâns că pedeapsa lui Duan, în special interdicţia, a fost mult prea uşoară, potrivit celor mai apreciate comentarii de pe aplicaţia populară de ştiri despre fotbal dongqiudi.

Cu toate acestea, un utilizator dongqiudi şi-a exprimat nedumerirea că, potrivit regulamentelor disciplinare ale CFA, perioada de interdicţie dictată pentru lovirea unui oficial de meci este mai uşoară, de şase luni, decât cea pentru scuiparea acestuia, care sugerează o interdicţie de 12 luni.

Avizul CFA a fost datat 29 iulie, dar a fost publicat abia miercuri pe site-ul lor.

Motivul întârzierii nu a fost clar, deşi a existat o dezbatere aprinsă cu privire la eliminarea dezamăgitoare de la Cupa Mondială feminină a echipei naţionale Chinei, iar mulţi fani au dat vina pe CFA, adesea criticată.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici