Antrenorii din Liga I ar putea să beneficieze de un sistem de monitorizare a partidelor

Un sistem de monitorizare a partidelor, care ar urma să ofere date statistice tehnicienilor, a fost prezentat, luni, la întâlnirea profesională a antrenorilor principali din primele două ligi şi a posesorilor licenţei Pro.

16 afișări
Imaginea articolului Antrenorii din Liga I ar putea să beneficieze de un sistem de monitorizare a partidelor

Preşedintele Şcolii Federale a Antrenorilor din România, Mircea Rădulescu (Imagine: Mediafax Foto)

Preşedintele Şcolii Federale a Antrenorilor din România, Mircea Rădulescu, speră să obţină finanţare din partea Federaţiei Române de Fotbal, a Ligii Profesioniste de Fotbal şi a sponsorilor pentru a implementa sistemul încă din sezonul viitor. "Este o metodă abordată de marile şcoli din Europa. Trebuie să introducem acest sistem pe stadioanele Ligii I. Până nu aderăm la aceste metode suntem handicapaţi faţă de Occident. Instalarea camerelor digitale ar costa 26.000 de euro pentru fiecare stadion, iar fiecare meci monitorizat costă 2.000 de euro", a explicat Rădulescu.

Prezentarea sistemului care costă circa 1,7 milioane de euro a fost făcută de unul dintre managerii companiei britanice producătoare, Jordan Garbutt. Acesta a prezentat date statistice de la două meciuri monitorizate de compania pe care o reprezintă, Arsenal Londra - Steaua Bucureşti şi CFR Cluj - Chelsea Londra. Oficialul britanic a precizat că Pro Zone oferă date la 14 cluburi din Premier League, precum şi altor grupări importante din lume cum ar fi Real Madrid sau chiar FIFA.

Antrenorul echipei FC Timişoara, Gavrilă Balint, a declarat că este familiarizat cu monitorizarea prezentată şi consideră că toate cluburile din Liga I ar trebui să fie obligate să-l folosească. "Pro Zone-ul îl ştiu de mulţi ani, de când eram secundul lui Iordănescu la naţională. E un sistem foarte bun pentru progres, la noi însă se pune şi problema financiară şi cred că va fi greu de achiziţionat. De aceea, eu am propus să contribuie şi Federaţia, şi Liga, şi Şcoala de Antrenori, chiar şi televiziunile. Iar cluburile să fie într-un fel obligate să-l achiziţioneze, aşa cum a fost cu nocturna. Nu e o cheltuială foarte mare şi dacă vrei să progresezi e nevoie de acest sistem", a spus Balint.

Tehnicianul echipei Oţelul Galaţi, Petre Grigoraş, crede că este folositor sistemul de monitorizare pentru antrenorii din Liga I, dar clubul moldovean nu va avea bani să-l achiziţioneze. "Este un sistem foarte bun, dar costă bani. Este ceva interesant şi nou, dar din păcate costă, e de durată şi nu ştiu câte echipe îşi vor permite lucrul ăsta. Noi sigur nu", a precizat Grigoraş.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici