Antrenorul echipei Astrahanochka, nemulţumit că Minaur joacă 5 meciuri „acasă”

Antrenorul echipei ruse de handbal feminin Astrahanocka, Vlatko Djonovic, s-a arătat nemulţumit, sâmbătă, de faptul că rivala Minaur Baia Mare joacă 5 meciuri din 6, în EHF Europa League, pe teren propriu.

105 afișări
Imaginea articolului Antrenorul echipei Astrahanochka, nemulţumit că Minaur joacă 5 meciuri „acasă”

Antrenorul echipei Astrahanochka, nemulţumit că Minaur joacă 5 meciuri „acasă”

Echipa de handbal feminin Minaur Baia Mare a învins sâmbătă pe teren propriu echipa rusă Astrahan Astrahanocka cu 30-27, revanşându-se faţă de înfrângerea din tur.

Antrenorul echipei oaspete, Vlatko Djonovic, a afirmat într-o declaraţie publicată după meci pe pagina de Facebook a CS Minaur Baia Mare, că nu consideră corectă programarea pe teren propriu a cinci din cele şase meciuri ale băimărencelor în EHF European League.

Această situaţie s-a creat în contextul în care clubul german Thuringer a acceptat să joace ambele meciuri, tur-retur, la Baia Mare, iar clubul norvegian Storhamar a fost nevoit să îşi programeze toate meciurile în
afara ţării, din cauza restricţiilor severe impuse de autorităţi în contextul pandemiei de coronavirus.

„Nu este tocmai bine, în ceea ce priveşte programarea meciurilor pentru Baia Mare, care a ajuns să joace cinci meciuri pe teren propriu, în timp ce noi jucăm normal, trei acasă şi trei în deplasare. Suntem în cărţile calificării, poate conta şi diferenţa de scor, însă Baia Mare este favorită cu cele cinci meciuri acasă. Nu este corect. Chiar dacă înţeleg problema care este în Norvegia, eu vorbesc din punctul nostru de vedere, al celor care jucăm cu Baia Mare în România, cu Thuringer în Germania şi cu Storhamar în Norvegia. Nu este normal” a spus antrenorul rus.

Minaur Baia Mare va juca următorul meci tot pe teren propriu, miercuri, 10 februarie, cu Storhamar, partidă ce trebuia teoretic să aibă loc în Norvegia. Şi dubla cu Thuringer se va juca la Baia Mare pe 20 şi 21
februarie.

În contextul acestor meciuri, antrenorul băimărencelor, Costică Buceschi, a declarat după meciul de sâmbătă că e foarte mulţumit de rezultat şi şi-a exprimat speranţa că echipa sa va juca la fel şi cu Storhamar.

„Va fi un meci foarte foarte dificil. Chiar dacă echipa din Norvegia nu joacă meciurile acasă din cauza pandemiei, sunt convins că nici cu noi, nici cu Thuringer nu vor merge să piardă. Fiecare echipă îşi face calcule. Acum, cel mai important joc este cel cu echipa din Norvegia”, a mai spus antrenorul lui Minaur.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici