Antrenorul emerit de floretă Tudor Petruş a încetat din viaţă la vârsta de 68 de ani

Antrenorul emerit de floretă Tudor Petruş, cel alături de care Laura Cârlescu Badea a devenit campioană olimpică în 1996 la Atlanta, a încetat din viaţă marţi, la doar 68 de ani.

399 afișări
Imaginea articolului Antrenorul emerit de floretă Tudor Petruş a încetat din viaţă la vârsta de 68 de ani

Antrenorul emerit de floretă Tudor Petruş a încetat din viaţă la vârsta de 68 de ani

Tudor Andrei Petruş s-a născut pe 2 octombrie 1949 la Cluj Napoca. A absolvit la ANEFS Bucureşti, unde a practicat scrimă sub conducerea lui Jacques Istrate şi Vasile Chelaru, apoi s-a alăturat clubului CSA Steaua Bucureşti, cu care a câştigat medalia de bronz la Cupa Europei de Scrimă din 1978. A fost numit maestru al sportului în anul 1976. A participat la ambele probe de floretă la Jocurile Olimpice din 1976 de la Montreal, clasându-se pe locul 45 la proba individual şi pe locul 9 pe echipe. La Olimpiada din 1980 de la Moscova s-a clasat pe locul 35 la individual şi pe locul 5 pe echipe.

După ce s-a retras din activitatea sportivă de performanţă, a devenit antrenor de scrimă la CSA Steaua, apoi la lotul olimpic de floretă feminină, iniţial ca secund lui Ştefan Haukler în perioada 1986-1990, apoi ca antrenor principal. Sub conducerea sa, echipa României a fost dublă campioană mondială în 1994 şi în 1995, iar Laura Badea a câştigat medalia de aur la Jocurile Olimpice din 1996 de la Atlanta.

În ultimii ani din viaţă, Tudor Petruş a fost antrenor federal în cadrul Federaţiei Române de Scrimă şi tehnician la CSU Poli Timişoara. Pe 2 octombrie, Tudor Petruş ar fi împlinit 68 de ani.

Pentru cei care doresc să-şi ia rămas bun, sicriul cu trupul neînsufleţit al fostului reputat antrenor Tudor Petruş va fi depus azi, la ora 15:00, la Capela mare din Cimitirul Bellu Ortodox. Slujba de înmormântare va avea loc miercuri, 13 septembrie, de la ora 15:00, tot la Cimitirul Bellu Ortodox.

TITLURILE ZILEI

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici