Antrenorul emerit de handbal Mihail Făgărăşan a murit

Antrenorul emerit de handbal Mihail Făgărăşan s-a stins din viaţă, marţi, la Constanţa, la vârsta de 68 de ani, transmite corespondentul MEDIAFAX.

453 afișări
Imaginea articolului Antrenorul emerit de handbal Mihail Făgărăşan a murit

Antrenorul emerit de handbal Mihail Făgărăşan a murit (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

El a activat ca antrenor timp de 40 de ani CSŞ 1 Constanţa, unde a ocupat şi funcţia de director adjunct, descoperind şi formând nume importante din handbalul masculin românesc, precum Mircea Bedivan (medaliat cu bronz la J.O 1984), Adrian Ghimeş (medaliat cu bronz la CM din 1990), Valeriu Solomon (fost internaţional, campion cu Steaua în 1990), Sorin Baican, Cornel Damian, Claudiu Ionescu (medaliat cu bronz la J.O 1980), Adrian Racoviţan (fost internaţional), Nurhan Ali (actualul director executiv al HCM Cosntanţa), Eden Hairi (fost antrenor şi campion cu HCM Constanţa), Silviu Băiceanu (fost internaţional, campion cu HCM Constanţa) sau Marius Stavrositu (fost internaţional, campion cu Steaua şi HCM Constanţa).

"Îmi pare nespus de rău, a fost un adevărat simbol al handbalului constănţean. A avut o contribuţie extrem de importantă în cariera mea. Era un om deosebit, un antrenor pe care eu nu l-am mai întâlnit cel puţin la nivel de juniori. Era pasionat, răbdător, te oprea câte 20-30 de minute după fiecare antrenament şi te «bătea la cap», în sensul bun al cuvântului, cu tot ce dorea să înţelegi. După ce am devenit campioni la juniori în 1997 cu CSS 1 Constanţa, ne-a spus că vom fi următorii campioni la seniori. Credeam că glumeşte cu noi, că vrea doar să ne ambiţioneze. Avea un ochi extraordinar de a face cea mai bună selecţie", a declarat Marius Stavrositu.

Profesorul Mihail Făgărăşan a pus, în 1995, alături de antrenorul Ion Crăciun, bazele echipei care ulterior a devenit HCM Constanţa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici