Antrenorul lui Kramer: Sunt responsabil de acest dezastru

Gerard Kemkers, antrenorul olandezului Sven Kramer, descalificat în proba de 10.000 de metri la patinaj viteză ca urmare a unei greşeli de culoar, a declarat că este singurul vinovat de acest dezastru.

43 afișări
Imaginea articolului Antrenorul lui Kramer: Sunt responsabil de acest dezastru

Antrenorul lui Kramer: Sunt responsabil de acest dezastru (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Sunt pe deplin responsabil de acest dezastru. Eu i-am spus lui Sven să intre pe culoarul de interior când trebuia să ia virajul pe exterior. Am fost neatent deoarece notam un timp de trecere în carneţel", a declarat Kemkers.

Kramer a realizat cel mai bun timp, 12 minute, 54 de secunde şi 50 de sutimi, înainte de a afla că a fost descalificat în favoarea sud-coreeanului Lee Seung-hoon (12:58.55), campion olimpic.

"Nu-mi stă în caracter să dau vina pe altcineva, însă antrenorul Gérard Kemker mi-a strigat să merg pe interior. I-am urmat sfatul, convins că este decizia bună. Însă, după reacţia publicului, mi-am dat seama că nu era ceva în regulă", a menţionat Kramer.

Kramer, câştigător al titlului olimpic în urmă cu zece zile la 5000 m, a declarat după cursă că antrenorul Kemkers este un "idiot" şi a apreciat că "această greşeală de traiectorie i-a distrus ceea ce urma să fie cel mai frumos moment al vieţii sale".

Patinoarele de viteză sunt divizate în două culoare. Patinatorii trebuie, după fiecare jumătate, să schimbe culoarul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici