Antrenorul naţionalei României de handbal: Slovenia şi Islanda sunt echipe din primul eşalon mondial

Antrenorul naţionalei de handbal masculin, Eliodor Voica, a anunţat, marţi, pentru MEDIAFAX, lotul României pentru primele două meciuri din preliminariile CE din 2014 şi a declarat că duelurile cu Slovenia şi Islanda reprezintă un bun punct de plecare pentru noua construcţie a reprezentativei.

347 afișări
Imaginea articolului Antrenorul naţionalei României de handbal: Slovenia şi Islanda sunt echipe din primul eşalon mondial

Antrenorul naţionalei României de handbal: Slovenia şi Islanda sunt echipe din primul eşalon mondial (Imagine: Gabriel Petrescu / MediafaxFoto)

Lotul anunţat marţi pentru cele două meciuri este format din următorii jucători:

Portari - Popescu, Ciobanu, Irimuş;

Jucători de câmp - Sabou, Dospinescu, Şimicu, Păiuş, Ramba, Csepreghi, Fenici, Rotaru, Mureşan, Ghiţă, Criciotoiu, Acatrinei, Ghionea, Sadoveac, Novanc, Huba Talas, Iancu.

Selecţionerul Eliodor Voica consideră că Slovenia şi Islanda sunt favoritele grupei: "Cam aceasta este componenţa lotului, dar pot interveni modificări, în sensul că portarul Popescu şi interul Mureşan au unele probleme de sănătate, iar în funcţie de cum se vor simţi, vom vedea ce măsuri vom lua până la ora reunirii. Mai sunt şi alţi jucători tineri în vederile noastre pentru postul de extremă stânga. Ne vom reuni la Piatra Neamţ şi de acolo vom pleca direct în Slovenia, pentru primul meci. După cum se vede, ne duelăm cu adversare din primul eşalon mondial, adică Slovenia, locul şase la Europene şi Islanda, participantă la Olimpiadă. Consider că sunt favoritele grupei noastre. Să nu se înţeleagă greşit, nu mergem în aceste preliminarii ca mieii la tăiere, dar trebuie să fim realişti".

Tehnicianul român a afirmat că o victorie cu Slovenia sau Islanda ar fi un punct de plecare foarte bun pentru naţionala României. "Noi avem în calcul o nouă construcţie a naţionalei, e formată din jucători cu experienţă, dar şi foarte tineri. Este o perioadă de coacere a echipei noastre. Sigur că ne dorim victorii şi calificarea la turneul final, însă trebuie să recunoaştem şi că România a cam absentat în ultima perioadă din handbalul mondial. Aceste prime două meciuri ne vor arăta exact care este nivelul mondial şi unde trebuie şi noi să ajungem. O victorie cu oricare dintre aceste două echipe ar fi extraordinară, un punct de plecare foarte bun pentru noi şi o rază de speranţă pentru viitor", a spus selecţionerul Eliodor Voica.

Reunirea echipei este programată pentru data de 24 octombrie. După câteva zile de antrenamente, reprezentativa se va deplasa în Slovenia, pentru meciul de debut din grupa a 6-a a preliminariilor, în 31 octombrie. La Piatra Neamţ se va juca şi primul meci de pe teren propriu, cu Islanda, în 4 noiembrie. Restul partidelor din grupă sunt programate în 2013, primul cu Belarus, în 3-4 aprilie. Preliminariile se vor încheia în 16 iunie, primele două clasate din fiecare dintre cele şapte grupe obţinând calificarea la turneul final, plus o echipă de pe locul trei cu cea mai bună linie de clasament, din toate grupele.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici