Antrenorul Simonei Halep dezvăluie metoda abordată de româncă în pregătirea pentru etapele finale de la Roland Garros

Daniel Dobre stă în loja Simonei Halep la Paris. Îi urmăreşte toţi paşii, jocul şi îi oferă un ajutor tactic pentru fazele finale de la Roland Garros, care îi poate trece în palmares al doilea Mare Şlem al carierei. Antrenorul a dezvăluit metoda pe care o abordează românca în pregătirea turneului.

2252 afișări
Imaginea articolului Antrenorul Simonei Halep dezvăluie metoda abordată de româncă în pregătirea pentru etapele finale de la Roland Garros

Daniel Dobre: Fetele cu care a jucat Simona Halep până acum la Paris o făceau destul de drept

La antrenamente, apelează la parteneri care să îi dea o imagine clară asupra adversarei din turul următor. În funcţie de stitlul de joc, ea se pregăteşte alături de jucători cu un stil asemănător. ”Fetele cu care a jucat Simona până acum la Paris, o făceau destul de drept. Dar ai nevoie ca tot timpul să îi dai ritmul pe care îl poate întâlni la meci, la antrenamente. Trebuie să alegi un jucător de antrenament care să joace pe stilul adversarei din turul următor”, a precizat Danie Dobre, care a dezvăluit cum stă pregătirea pentru meciul de miercuri cu Amanda Anisimova şi posibilul duel cu Madison Keys din semifinale.

„Anisimova este o jucătoare înaltă, care serveşte bine. Vom vedea şi cum e terenul mâine, dacă va ploua, dacă va fi greu. Vom analiza şi vom vedea cum stă treaba”, spune antrenorul.

Când s-au mai întâlnit (n.r. Halep cu Keys), Simona ghicea unde trimite. Ea vede bine unde servesc adversarele. Alegerea omului cu care se antrenează îi aparţine. Break-urile sunt puse pe seama calităţilor de la retur, dar şi pe imaturitatea serviciului adversarelor. La presiune, serviciul scade, iar Simona poate începe cu break”, a încheiat Daniel Dobre.

Românca o va înfrunta, în sferturi, pe Amanda Anisimova (51 WTA). Organizatorii turneului francez au anunţat că partida va avea loc miercuri, de la ora 15:00.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici