Apostu: Descrierea oraşului de către ziarul Blick, nedreaptă şi jignitoare, nu acesta este Clujul

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Sorin Apostu, consideră "nedreaptă şi jignitoare" descrierea oraşului prezentată în cotidianul elveţian Blick şi spune că aceasta nu îi va ajuta pe jucătorii echipei FC Basel să joace mai bine sau mai rău împotriva echipei CFR 1907 din Champions League.

91 afișări
Imaginea articolului Apostu: Descrierea oraşului de către ziarul Blick, nedreaptă şi jignitoare, nu acesta este Clujul

Apostu: Descrierea oraşului de către ziarul Blick, nedreaptă şi jignitoare, nu acesta este Clujul (Imagine: Mircea Rosca/Mediafax Foto)

Apostu a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX, că imaginea prezentată nu este cea a Clujului adevărat şi că a decis, în urma articolului, să nu participe, miercuri seară, la meciul de fotbal.

"Sunt cuvinte nedrepte folosite pentru imaginea municipiului care nu o să îi facă pe jucătorii echipei FC Basel să joace mai bine sau mai rău în meciul cu CFR din Champions League. Este o descriere jignitoare şi cred că sunt în asentimentul locuitorilor municipiului când spun că sper ca FC Basel să piardă meciul. Clujul adevărat nu este cel prezentat de ziarul elveţian. Am decis ca în urma apariţiei acestui articol să nu particip la meci", a spus Apostu.

Sorin Apostu a fost ales primar al municipiului Cluj-Napoca în februarie 2009 şi a preluat mandatul de la Emil Boc.

Boc a fost ales primar al municipiului în iunie 2004 şi reales la alegerile locale din vara anului 2008. În luna ianuarie 2009 a demisionat din funcţia de primar după ce a fost numit în fruntea Guvernului.

Trimisul cotidianului elveţian Blick la Cluj-Napoca pentru meciul CFR Cluj - FC Basel, programat miercuri, în Liga Campionilor, descrie oraşul ca fiind unul al contrastelor, cu zone în care sărăcia este comparabilă cu cea din unele suburbii ale oraşelor din Africa de Sud.

"Drumul este denivelat. Sunt gropi mari cât căzile de baie. Şoferul trebuie să fie mereu atent, să nu rupă maşina. Pe mijlocul străzii plină de găuri, un om merge alături de o vacă. Puţin mai încolo, se vând alimente lângă covoare. Bine aţi venit la Cluj, al patrulea oraş al României ca mărime, aflat exact la jumătatea drumului dintre Budapesta şi Bucureşti, locul în care FC Basel îşi începe a treia aventură în Liga Campionilor", notează, în debutul reportajului cu titlul "Deşeuri, cocioabe şi câini morţi", trimisul publicaţiei elveţiene la Cluj-Napoca.

Sub titlul intermediar "Sărăcie mare în «Mexico City»", jurnalistul continuă să descrie ceea ce vede prin oraş: "În centru există locuri frumoase; pe parcursul anului studenţesc trăiesc aici aproximativ 100.000 de studenţi. Dar cu cât te îndepărtezi mai mult de centrul oraşului, cu atât mai mare e sărăcia. În faţa unui bloc sărăcăcios, poţi vedea un câine care zace mort pe stradă şi un morman de gunoi. Câţiva copii se joacă, alergând după fluturi printre nişte deşeuri de automobile părăsite. Două fete tinere curăţă un covor pe care doresc să îl vândă. Sau probabil pe care sunt nevoite să îl vândă. «Mexico City» este poreclit cartierul în care aproape nimeni nu are un loc de muncă. Oamenii trăiesc aici pe stradă sau în construcţii improvizate din fier vechi ori cocioabe din lemn, ca în Africa de Sud. Apa curentă şi sursele de energie electrică sunt lux".

CFR Cluj va întâlni formaţia elveţiană FC Basel în prima etapă a Ligii Campionilor, grupa E. Partida se va disputa miercuri, de la ora 21.45, pe stadionul "Dr. Constantin Rădulescu" din Cluj-Napoca.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici