Arbitrul Aurelian Bogaciu, arestat preventiv pentru 29 de zile

Arbitrul Aurelian Bogaciu a fost arestat preventiv pentru 29 de zile, miercuri noapte, sub acuzaţia de luare de mită, măsura fiind luată de Tribunalul Argeş la propunerea procurorilor DNA, care emiseseră pe numele acestuia o ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore.

48 afișări
Imaginea articolului Arbitrul Aurelian Bogaciu, arestat preventiv pentru 29 de zile

Arbitrul Aurelian Bogaciu, arestat preventiv pentru 29 de zile

Arbitrul a fost scos din sediul Tribunalului cu cătuşe la mâini, în jurul orei 00.00, şi dus în arestul Poliţiei Argeş.

Florin Doran, avocatul arbitrului, a invocat în faţa magistraţilor Tribunalului Argeş o excepţie de neconstituţionalitate privind competenţa DNA în cauză, el susţinând că propunerea de arestare este lovită de nulitate.

"Arbitrul nu îndeplineşte o funcţie sau o însărcinare în cadrul unui serviciu public, CCA nefiind serviciu public, iar arbitrul nu poate influenţa deciziile în cadrul vreunui serviciu public. În aceste condiţii, o eventuală luare de mită de către un arbitru poate constitui desigur infracţiunde de corupţie, dar nu una care să cadă sub incidenţa legii nr. 78/2000 şi să atragă competenţa DNA", a arătat avocatul.

Excepţia de neconstituţionalitate invocată de acesta a fost respinsă, fiind admisă propunerea procurorilor DNA de arestare preventivă a lui Bogaciu, pentru 29 de zile. 

Avocatul arbitrului a anunţat că va face recurs la decizia magistraţilor.

Arbitrul Aurelian Bogaciu a fost audiat, miercuri, la DNA Piteşti, timp de aproximativ cinci ore, primind apoi ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore.


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici