Argăseală: FRF va cere UEFA scoaterea datoriilor la bugetul de stat din manualul de licenţiere

Preşedintele CA al FC Steaua, Valeriu Argăseală, a declarat, miercuri, la finalul şedinţei Comitetului Executiv al FRF, că federaţia va cere UEFA să permită scoaterea obligativităţii achitării datoriilor la bugetul de stat din manualul de licenţiere.

57 afișări
Imaginea articolului Argăseală: FRF va cere UEFA scoaterea datoriilor la bugetul de stat din manualul de licenţiere

Argăseală: FRF va cere UEFA scoaterea datoriilor la bugetul de stat din manualul de licenţiere (Imagine: Mircea Rosca/Mediafax Foto)

"Nu s-a luat o hotărâre în ceea ce priveşte licenţierea. Federaţia se va adresa către UEFA şi când se va primi un răspuns se va supune aprobării şi regulamentul de licenţiere a cluburilor", a spus Argăseală.

Oficialul stelist a afirmat că FRF v-a trimite o propunere la UEFA prin care câştigătoarea Cupei Ligii să mearcă în cupele europene.

"S-a discutat regulamentul de organizare a arbitrilor, regulamentul de organizare a activităţii observatorilor, precum şi propunerea LPF de a merge cu învingătoarea din Cupa Ligii în Europa. Deocamdată nu s-a aprobat, pentru că se va trimite această propunere către UEFA şi după aceea se va supune la vot în Comitetul Executiv", a precizat Argăseală.

Directorul de licenţiere Viorel Duru a declarat la 10 februarie: "În luna iunie Comitetul Executiv aprobase amendarea regulamentului de licenţiere, în sensul că pentru obţinerea licenţei în Liga I să nu fie evaluate datoriile către stat. În luna noiembrie 2011 când s-a dat spre aprobare noul regulament de licenţiere am susţinut că ar trebui revenit asupra deciziei din iunie şi s-a revenit. Astfel că pentru obţinerea licenţei de Liga I trebuie achitate datoriile financiare restante către stat".

Cluburile din Liga I sunt obligate să prezinte toată documentaţia privind licenţierea pentru sezonul 2012-2013 până la 31 martie an curent. În perioada 16-27 aprilie, departamentul de licenţiere va anunţa eliberarea licenţelor, cluburile putând ataca deciziile în termen de 5 zile la Comisia de Apel. Grupările nemumţumite pot merge mai departe la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, care va da o decizie definitivă şi irevocabilă între 16 şi 31 mai.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici