Ariel Jacobs: Steaua va fi un adversar puternic pentru toată lumea din grupa E

Antrenorul FC Copenhaga, Ariel Jacobs, a declarat vineri, după tragerea la sorţi a grupelor Ligii Europa, că fotbalul românesc este bazat pe tehnică şi agresivitate, iar Steaua va fi un adversar puternic pentru toată lumea în grupa E.

260 afișări
Imaginea articolului Ariel Jacobs: Steaua va fi un adversar puternic pentru toată lumea din grupa E

Ariel Jacobs (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Întâlnim trei echipe puternice, din campionate competitive. Stuttgart este favorita grupei, dar cred că va fi o luptă strânsă şi pot apărea surprize. Nu văd o echipă care să câştige mult mai multe puncte decât celelalte, cred că formaţiile care vor câştiga cele mai multe meciuri pe teren propriu vor merge mai departe. Stuttgart nu era cea mai tare echipă din urna 1, comparativ cu Inter Milano sau Liverpool, dar este un club de tradiţie, care provine din unul dintre cele mai puternice ligi din lume. Experienţa mea legată de fotbalul românesc este aceea unui stil tehnic combinat cu agresivitate, lucru care face din Steaua un adversar împotriva căruia e greu să joci. Cred că va fi un adversar puternic pentru toată lumea. Molde e probabil cea mai tare echipă din fotbalul norvegian în acest moment, a obţinut o calificare impresionantă cu Heerenveen", a spus Jacobs, citat de site-ul oficial al grupării daneze.

Căpitanul Lars Jacobsen a precizat că meciurile cu Stuttgart, Steaua şi Molde reprezintă o provocare pentru FC Copenhaga. "Este un test pentru noi, ne va arăta cum stăm în Europa", a spus el în timp ce mijlocaşul Martin Vingaard crede că Stuttgart are prima şansă, iar în rest lupta este deschisă.

Fundaşul Kris Stadsgaard a menţionat că echipa sa are şanse bune de calificare din grupa E şi ambiţiile rămâneau neschimbate, calificarea în primăvara europeană, indiferent ce adversari ar fi întâlnit.

Pe de altă parte, antrenorul FK Molde, Ole Gunnar Solskjaer, a declarat că este satisfăcut de tragerea la sorţi a grupelor Ligii Europa şi că echipa sa poate ajunge în primăvara europeană, precizând că nu deţine în acest moment suficiente informaţii despre Steaua Bucureşti.

"Sunt foarte mulţumit de tragere. Ne vom testa puterile cu FC Copenhaga în duelul Scandinaviei, cu Stuttgart am mai jucat acum câţiva ani şi cunoaştem forţa echipei germane, iar despre Steaua nu ştiu încă foarte multe lucruri. Am încrederea că ne putem califica din această grupă. Sper, de asemenea, că publicul nostru va fi la înălţimea competiţiei, avem nevoie de un stadion plin la meciurile de pe teren propriu, care vor fi decisive", a spus Solskjaer, citat de publicaţia norvegiană Romsdals Budstikke din Molde.

Solskjaer nu a putut urmări tragerea la sorţi deoarece se afla în avion, dar a aflat componenţa grupei de la căpitanul aeronavei, pe care l-a rugat să-l ţină la curent.

Echipa Steaua face parte din Grupa E a Ligii Europa, alături de echipele VfB Stuttgart (Germania), FC Copenhaga (Danemarca) şi Molde (Norvegia), s-a stabilit în urma tragerii la sorţi care a avut loc, vineri, la Monaco.

Echipa antrenată de Laurenţiu Reghecampf a fost în urna a treia valorică la tragerea la sorţi.

Datele la care se vor juca meciurile din grupele Ligii Europa sunt următoarele: 20 septembrie (prima etapă), 4 octombrie (etapa a II-a), 25 octombrie (etapa a III-a), 8 noiembrie (etapa a IV-a), 22 noiembrie (etapa a V-a) şi 6 decembrie (etapa a VI-a).

Finala Ligii Europa se va juca pe stadionul Amsterdam Arena, în 15 mai 2013.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici