Arsenal s-a calificat spectaculos în semifinalele Cupei Ligii engleze

Eddie Nketiah a marcat un hat-trick, iar Arsenal a învins marţi seara, pe Emirates, cu scorul de 5-1 (2-1), clubul Sunderland din League One, obţinând astfel un loc în semifinalele Cupei Ligii.

263 afișări
Imaginea articolului Arsenal s-a calificat spectaculos în semifinalele Cupei Ligii engleze

Mikel Arteta

Mikel Arteta a făcut loc şi rezervelor în echipă, dar a aliniat totuşi o formaţie suficient de puternică pentru a se asigura că echipa sa va avansa confortabil în semifinală.

Nketiah, în vârstă de 22 de ani, care nu a fost titular în Premier League în acest sezon, i-a adus pe tunari în avantaj, în minutul 17, reuşind să reia în poartă o minge respinsă de portarul lui Sunderland, Lee Burge.

Nicolas Pepe a dublat avantajul cu un şut deviat, după o acţiune a lui Cedric Soares, dar Sunderland a redus din diferenţă cu o finalizare frumoasă a lui Nathan Broadhead, care a ridicat mingea peste Bernd Leno, ieşit în întâmpinare.

Nketiah a restabilit avantajul de două goluri, reluând o minge joasă primită de la Nuno Tavares, în minutul 49, şi apoi a finalizat cu tupeu, pentru a face 4-1, din pasa lui Pepe.

Atacantul englez, al cărui contract cu Arsenal expiră în iunie, a marcat 10 goluri în nouă apariţii, din carieră, în Cupa Ligii.

„Această competiţie este locul în care am primit şansa de a evolua. Voi da tot ce am mai bun ori de câte ori mi se va cere să joc", a declarat Nketiah.

„Sunt disperat să joc fotbal. Tot ce pot face este să continui să muncesc din greu. Se va rezolva de la sine. Atâta timp cât voi juca pentru Arsenal, voi da totul", a mai spus Nketiah, care nu a ajuns încă la un acord pentru prelungirea contractului.

Seara a fost încheiată pentru echipa lui Arteta de rezerva de 18 ani Charlie Patino, aflat la debutul său la seniori, care a închis tabela după o nouă pasă decisivă a lui Pepe.

Sunderland, care a retrogradat din Premier League în 2017, a fost încurajată de 5.000 de suporteri din nord-estul ţării, iar managerul Lee Johnson a declarat că a fost mulţumit de faptul că a avut perioade de joc bun în acest meci.

„Imaginea mai mare pentru noi este experienţa de învăţare. Acum cunosc standardul. Când simţi calitatea adversarilor, înveţi mult mai mult. Arsenal a fost fantastică", a spus el.

În celelalte trei sferturi de finală de miercuri, Tottenham înfruntă West Ham United, Liverpool primeşte vizita lui Leicester City, în timp ce Chelsea se deplasează la Brentford.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici