Aryna Sabalenka s-a calificat în prima finală de Grand Slam a carierei şi va juca cu Elena Rybakina

Cea de a doua semifinală a competiţiei feminine de la Australian Open a fost câştigată joi de bielorusa Aryna Sabalenka, favorita numărul 5 a turneului, după ce a învins-o pe Rod Laver Arena pe poloneza Magda Linette (45 WTA).

738 afișări
Imaginea articolului Aryna Sabalenka s-a calificat în prima finală de Grand Slam a carierei şi va juca cu Elena Rybakina

Sabalenka s-a calificat astfel în prima sa finală de Grand Slam a carierei, pe care o dispută în compania Elenei Rybakina din Kazakhstan, fără să piardă niciun set la Melbourne.

Ea s-a impus după o oră şi 35 de minute cu 7-6 (1), 6-2, după un prim set echilibrat, pe care Linnete l-a început mai bine, cu un break chiar în debutul partidei.

Ea a egalat la 2-2, cele două ducând apoi setul în tiebreak, fără să-şi mai cedeze serviciul şi fără să ofere şanse de break.

În tiebreak, Sabalenka a cedat un singur punct, după ce a condus cu 6-0, bazându-se pe un serviciu exploziv, dar şi pe o lovitură de rever foarte eficientă, care i-au adus 3 aşi şi 20 de lovituri direct câştigătoare.

Linnete a jucat mult mai slab în actul secund, bielorusa profitând ca să ajungă la 5-1, când a ratat 3 mingi de meci contraserviciu.

La 5-2, Sabalenka a valorificat prima minge de meci, obţinând calificarea în finala cu Rybakina, care se joacă sâmbătă, de la ora 10.30, ora României.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici