„Aş renunţa la pensia mea pentru o victorie a lui Inter”, spune un fan în vârstă de 100 de ani

Italianul Enrico Vanzini, un fan pasionat al lui Inter Milano, a mers pentru prima dată la stadionul San Siro al clubului pentru a vedea echipa sa jucând, abia în 2022. Avea 99 de ani.

247 afișări
Imaginea articolului „Aş renunţa la pensia mea pentru o victorie a lui Inter”, spune un fan în vârstă de 100 de ani

„Aş renunţa la pensia mea pentru o victorie a lui Inter”, spune un fan în vârstă de 100 de ani

"Pasiunea mea a început când aveam şapte ani ... Niciodată nu am putut să merg şi nu aveam bani", a declarat Vanzini, acum în vârstă de 100 de ani, pentru Reuters.

Supravieţuitor al Holocaustului, Vanzini aşteaptă acum cu nerăbdare confruntarea de miercuri din semifinalele Ligii Campionilor împotriva rivalilor din oraş, AC Milan, şi va urmări meciul din prima manşă din confortul căminului său de bătrâni din oraşul Padua, în nordul ţării.

"L-am rugat pe Dumnezeu să-mi dea bucuria victoriei lui Inter şi sper că va fi de acord", a spus el, purtând un tricou al lui Inter cu numele său înscris pe spate.

"Aş face orice (pentru o victorie), inclusiv (să renunţ la) mica mea pensie".

Soldat în armata italiană în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, Vanzini a fost capturat de germani ca prizonier de război după ce Italia s-a predat aliaţilor în 1943 şi a supravieţuit ultimelor luni ale conflictului în lagărul de concentrare nazist de la Dachau.

După ce s-a întors acasă, a lucrat ca şofer de autobuz şi camion.

Vanzini, care a primit de la club tricoul lui Inter pentru a marca cea de-a 100-a aniversare, a început să depună mărturie despre experienţele sale legate de Holocaust la începutul anilor 2000.

Îşi începe dimineţile privind pe fereastră, aşteptând ca poştaşul să îi livreze la Gazzetta dello Sport, cel mai popular ziar sportiv din Italia. De asemenea, are un iPad şi a învăţat să urmărească sportul din aplicaţii.

"În trecut, obişnuiam să-mi vizitez prietenii care aveau un televizor... iar dacă conduceam autobuzul le spuneam oamenilor: "Nu strigaţi, vă rog, trebuie să ascult ceva"." Era vorba de comentariile radiofonice ale meciurilor lui Inter.

Îl admiră pe managerul echipei, Simone Inzaghi, spunând că a făcut "foarte puţine greşeli". Dar are o sugestie pentru a ajuta echipa să învingă Milan şi să ajungă în prima finală a Ligii Campionilor din 2010 încoace.

"În prima repriză, nu trebuie să obosim prea mult, fiecare trebuie să stea la locul lui", a spus el.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici