VIDEO   Ashleigh Barty este noua campioană la Australian Open

Ashleigh Barty a câştigat finala primului Grand Slam al anului, de la Australian Open, învingând-o în finală pe jucătoarea americană Danielle Rose Collins, în două seturi, cu 6-3, 7-6 (2), după o oră şi 29 de minute.

882 afișări
Imaginea articolului Ashleigh Barty este noua campioană la Australian Open

Barty devine astfel prima localncă ce câştigă Australian Open, după 42 de ani. Chris O'Neil, în 1978, a fost ultima, care a câştigat la Melbourne.

Meciul a debutat sub semnul echilibrului, ambele jucătoare valorificând serviciul. Collins a avut o minge de break ratată în game-ul 5, dar cea care a făcut primul break a fost australianca. Ea a preluat conducerea cu 4-2, închizând setul cu 6-3.

Collins a amuţit spectatorii din arena Rod Laver, când în setul secund a realizat primul break, pentru 1-3, dublându-l apoi şi desprinzându-se la 1-5, pe fondul unor greşeli neforţate repetate ale lui Barty.

Liderul mondial a refăcut însă în mod autoritar diferenţa, câştigând 4 game-uri la rând şi egalând 5-5.

Cele două şi-a făcut apoi serviciul şi au dus setul la tiebreak, câştigat în cele din urmă de Asghley Barty, care devine astfel câştigătoarea primului Grand Slam al anului, fără să piardă nici măcar un set.

Pentru câştigarea turneului, învingătoarea a primit 3.212.000 dolari şi 2.000 de puncte WTA, în timp ce învinsa a fost recompensată cu 1.606.000 dolari şi 1.300 puncte WTA.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici