Asociaţia Suporterilor Români: Doi suporteri răniţi după intervenţia stewarzilor la România-Belgia

Asociaţia Suporterilor Români (ASR) precizează, într-un comunicat, că doi spectatori s-au ales cu capul spart miercuri seară, după ce reprezentanţii firmei BGS au agresat un grup de fani care au afişat un banner la jumătatea primei reprize a meciului România-Belgia în Peluza Nord a Arenei Naţionale.

389 afișări
Imaginea articolului Asociaţia Suporterilor Români: Doi suporteri răniţi după intervenţia stewarzilor la România-Belgia

Asociaţia Suporterilor Români: Doi suporteri răniţi după intervenţia stewarzilor la România-Belgia (Imagine: Alexandru Dobre / MediafaxFoto)

"La începutul partidei, am onorat amintirea Eroilor Revoluţiei printr-o coregrafie specială, afişată în spatele mesajului «Respect ‘89». La jumătatea primei reprize, grupul Honor et Patria, care susţine exclusiv echipa naţională, a expus un mesaj ironic la adresa preşedintelui FRF, Mircea Sandu. Textul mesajului era: «Pe toţi naşii i-aţi legat/ Doar pe unul l-aţi uitat». Menţionăm că acest mesaj nu încălcă nici o prevedere legală, neincitând la violenţă sau rasism. În momentul afişării mesajului, reprezentanţii firmei de pază BGS i-au atacat pe cei care au afişat mesajul, în încercarea de a confisca pânza. Ca urmare a acestei agresiuni, mai mulţi suporteri au fost răniţi, necesitând îngrijiri medicale. Doi suporteri, un fan Steaua şi un fan Dinamo, s-au ales cu capul spart. La pauza meciului, am părăsit stadionul în semn de protest", se precizează în comunicatul ASR, remis joi agenţiei MEDIAFAX.

ASR solicită organelor abilitate să ia măsuri pentru identificarea şi pedepsirea agresorilor, în conformitate cu prevederile legale în vigoare: "De asemenea, solicităm FRF să rezilieze contractul cu BGS, firmă care nu se află la primele abuzuri de acest fel şi care se dovedeşte incapabilă să gestioneze buna desfăşurare a unui eveniment sportiv".

În minutul 18 al meciului amical România - Belgia, fanii din spatele porţii apărate de Tătăruşanu în prima repriză au desfăşurat un banner pe care scria "Pe toţi naşii i-aţi legat, doar pe unul l-aţi uitat", au început să scandeze "DNA, DNA" şi au aprins o torţă. Stewarzii din zonă au încercat să-i disperseze pe fani, reuşind să facă acest lucru în huiduielile spectatorilor prezenţi în arenă.

Când spectatorii au început să arunce în ei cu beţele de la steaguri, forţele de ordine au reţinut cel puţin trei suporteri, pe unul dintre aceştia lovindu-l de mai multe ori cu picioarele în zona superioară a corpului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici