Astra Giurgiu şi ASA Târgu Mureş au scăpat de depunctare. Viorel Duru: Vom face apel

Comisia de Disciplină a FRF a respins sesizarea Administraţiei de monitorizare financiară a cluburilor din Liga I în cazul grupărilor Astra Giurgiu şi ASA Târgu Mureş, care riscau să fie depunctate pentru încălcarea Regulamentului naţional de licenţiere a cluburilor şi de fair-play financiar.

1450 afișări
Imaginea articolului Astra Giurgiu şi ASA Târgu Mureş au scăpat de depunctare. Viorel Duru: Vom face apel

Astra Giurgiu şi ASA Târgu Mureş au scăpat de depunctare (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Admite excepţia lipsei calităţii procesuale pasive invocată de pârâta Asociaţia Fotbal Club ASA 2013 Tg. Mureş. Respinge sesizarea formulată de Administraţia de Monitorizare împotriva pârâtei Asociaţia Fotbal Club ASA 2013 Tg. Mureş", se arată în soluţia Comisiei de Disciplină, pronunţată, miercuri, în cazul gruprăii mureşene.

"Admite excepţia nulităţii cererii ca neîntemeiată, pentru lipsa semnăturii. Admite excepţia lipsei calităţii procesuale pasive invocată de pârâta Asociaţia Fotbal Club Astra. Respinge sesizarea formulată de Administraţia de Monitorizare împotriva pârâtei Asociaţia Fotbal Club Astra", este decizia în cazul clubului Astra Giurgiu.

În ceea ce priveşte clubul CFR Cluj, Comisia a decis să suspende cauza până la o hotărâre a Tribunalui de Arbitraj Sportiv cu privire la o altă depunctare a clujenilor: "Admite cererea de suspendare, prin acordul ambelor părţi. Suspendă cauza până la data soluţionării de către Tribunalul Arbitral al Sportului de la Lausanne a dosarului CAS 2015/A/4097".

Grupările Astra Giurgiu, ASA Târgu Mureş şi CFR Cluj au fost investigate de Comisia de Disciplină şi Etică a FRF, deoarece au încălcat prevederile Regulamentului naţional de licenţiere a cluburilor şi de fair play financiar.

"Administraţia de monitorizare financiară a cluburilor din Liga I anunţă că pe rolul Comisiei de Disciplină şi Etică a FRF se află dosarele unor cluburi care au încălcat prevederile Regulamentului naţional de licenţiere a cluburilor şi de fair play financiar - Partea a III-a. Pentru o corectă informare a membrilor afiliaţi şi a opiniei publice, Administraţia de monitorizare financiară a cluburilor din Liga I anunţă cluburile care au raportat datorii restante, la termenele-limită aplicabile, 30 iunie, 30 septembrie şi 31 octombrie, către cluburi şi/sau către angajaţi. - Asociaţia Fotbal Club Astra - Asociaţia Fotbal Club ASA 2013 Târgu Mureş - Fotbal Club CFR 1907 Cluj SA", anunţa, vineri, site-ul oficial al FRF.

Potrivit FRF, sancţiunile regulamentare erau deducerea punctelor din clasamentul sezonului competiţional 2015-2016, în funcţie de situaţia prezentată de fiecare club, conform Anexei II din Regulamentul naţional de licenţiere a cluburilor şi de fair play financiar, ediţia 2014.

CFR Cluj a început această ediţie de campionat cu 6 puncte penalizare, din cauza neîndeplinirii unor condiţii din regulamentul de licenţiere.

Dintre grupările de mai sus, ASA Târgu Mureş şi Astra Giurgiu sunt investigate şi de Corpul de control financiar al cluburilor (CFCB) din cadrul UEFA, deoarece înregistrează datorii către alte grupări, angajaţi şi autorităţi. În aceeaşi situaţie este FC Botoşani. Perioada vizată este 30 iunie - 30 septembrie. Cele trei grupări care vor fi investigate Corpul de control financiar al cluburilor nu vor mai primi bani de la UEFA pentru participarea în cupele europene până la soluţionarea cazurilor.

Viorel Duru: Vom face apel la decizia Comisiei de Disciplină în cazurile Astra şi ASA Târgu Mureş

Directorul Administraţiei de Licenţiere din cadrul FRF, Viorel Duru, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că Federaţia Română de Fotbal va face apel la decizia propriei Comisii de Disciplină în cazul grupărilor Astra Giurgiu şi ASA Târgu Mureş, care riscau să fie depunctate.

"Comisia de Disciplină a respins solictarea noastră pentru că a interpretat că cele două cluburi, Astra Giurgiu şi ASA Târgu Mureş, sunt sub monitorizare UEFA şi sub sancţiune disciplinară ar fi sancţionate de două ori. Cam asta ar fi ideea. Iar pentru CFR Cluj s-a suspendat cu acordul părţile, adică şi FRF a fost de acord cu suspendarea cauzei, până la emiterea deciziei de către TAS cu privire la penalizarea cu cele şase puncte. Eu voi face apel pentru că mi se pare incorectă interpretarea Comisiei de Disciplină şi anume că nu pot fi sancţionate de două ori pentru o aşa zisă faptă. Monitorizarea este făcută de două ori, deoarece sunt două competiţii diferite. Sunt interpretări juridice diferite. Cele două grupări, Astra Giurgiu şi ASA Târgu Mureş, sunt în procedură disciplinară la UEFA cam în aceeaşi fază în care sunt şi la noi, dar încă nu s-a luat o decizie pe fond. E posibil să nu-i sancţioneze şi atunci respingerea sancţiunii nu ar avea rost pentru că nu este o dublă sancţiune. Categoric nu sunt mullţumit de această deczie a Comisiei de Disciplină şi vom face apel", a spus Duru.

Referitor la afirmaţiile preşedintelui clubului Astra Giurgiu, Dănuţ Coman, conform cărora gruparea pe care o conduce a efectuat toate plăţile la care face referire Federaţia Română de Fotbal, Duru a precizat: "Nu este adăvarat. La data limită, 31 octombrie, nu aveau toate datoriile plătite. E posibil să le fi achitat după termen, dar asta nu înseamnă că sunt exoneraţi de sancţiune. Regulamentul nu prevede aşa ceva".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici