Atleta rusă Alexandra Guliaeva, depistată pozitiv

Atleta rusă Alexandra Guliaeva, în vârstă de 19 ani, una dintre cele mai promiţătoare alergătoare pe distanţele de 1.500 şi 3.000 de metri, a fost depistată pozitiv la un control doping efectuat la 22 decembrie, a anunţat Agenţia Rusă Antidoping (RUSADA).

53 afișări
Imaginea articolului Atleta rusă Alexandra Guliaeva, depistată pozitiv

Atleta rusă Alexandra Guliaeva, depistată pozitiv

Guliaeva, campioană naţională la juniori în 2012, a efectuat testul după o cursă pe care a câştigat-o la Moscova pe distanţa de 3.000 de , informează rsport.ru.

Tânăra sportivă a fost suspendată din toate competiţiile şi programele de antrenament până când autorităţile vor da un verdict.

Săptămâna trecută, 12 sportivi de la opt discipline au fost anunţaţi că au picat testele doping efectuate în perioada septembrie - decembrie 2013. Niciunul dintre cei 12 sportivi nu a câştigat vreo medalie la competiţiile majore internaţionale. Sportivii depistaţi pozitiv sunt trei trăgători, trei alergători pe pistă şi cross-country, doi halterofili, un kayacist, un luptător, un kickboxer şi un halterofil.

Totodată, în afara celor 12 sportivi, Federaţia Rusă de Haltere a anunţat că Alexander Şumilov a fost suspendat pentru doi ani, în timp ce Iuri Kivilev a fost suspendat pentru şase luni, tot după ce au picat teste doping.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici