Atmosferă de carnaval la Montevideo, după calificarea Uruguayului în sferturile CM - GALERIE FOTO

Oraşul Montevideo, cu popularul său centru cultural Mercado del Puerto, a intrat într-o adevărată atmosferă de carnaval după calificarea naţionalei Uruguayului în sferturile de finală ale Cupei Mondiale.

35 afișări
Imaginea articolului Atmosferă de carnaval la Montevideo, după calificarea Uruguayului în sferturile CM - GALERIE FOTO

Atmosferă de carnaval la Montevideo, după calificarea Uruguayului în sferturile CM (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Uruguayenii din Montevideo au sărbătorit calificarea în ritmuri de tobe.

"Le mulţumim băieţilor că ne-au oferit această bucurie", a exclamat Marcelo fără să piardă ritmul la toba sa Chico, instrument folosit pentru candombe, un stil muzical de origine africană.

Pe lângă sutele de persoane din Mercado del Puerto, euforia a cuprins şi bulevardul principal din capitala Uruguayului, uruguayenii entuziasmaţi blocând traficul.

Naţionala Uruguayului s-a calificat în sferturile de finală ale Cupei Mondiale, pentru prima dată după 40 de ani.

"Suarez şi Forlan sunt cei mai buni, cu ei putem deveni campioni mondiali", a spus Mathias, un băieţel de nouă ani îmbrăcat cu un tricou al echipei Ajax Amsterdam, la care evoluează Luis Suarez, autorul a două goluri în meciul cu Coreea de Sud.

În centrul istoric al oraşului, de la balcoane plouă cu confeti.

Presa locală este, de asemenea, entuziasmată de performanţa echipei naţionale: "Uriaşa Celeste: în sferturi!", a titrat El Pais.

Observa.com scrie că "visul continuă". Visul de a vedea Uruguayul câştigând pentru a treia oară Cupa Mondială, după reuşitele din 1930 şi 1950.

Selecţionata Uruguayului a învins, sâmbătă, pe stadionul Porth Elizabeth, cu scorul de 2-1 (1-0), selecţionata Coreei de Sud şi s-a calificat în sferturile de finală ale Cupei Mondiale din Africa de Sud.

Află aici care este programul Cupei Mondiale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici