ATP Cup: Shapovalov şi Auger-Aliassime aduc primul triumf al Canadei

Denis Shapovalov şi Felix Auger-Aliassime au avut prestaţii impresionante în faţa adversarilor spanioli, câştigând meciurile de simplu din finala ATP Cup de duminică. Victoriile celor doi au adus primul trofeu pentru Canada, în istoria de 3 ani a competiţiei.

355 afișări
Imaginea articolului ATP Cup: Shapovalov şi Auger-Aliassime aduc primul triumf al Canadei

FOTO Mediafax/AP

Shapovalov (14 ATP) a dat dovadă de multă agresivitate, învingându-l pe spaniolul Pablo Carreno Busta (20 ATP) cu 6-4, 6-3, în primul meci de simplu şi aducând Canada la o victorie distanţă de câştigarea competiţiei pe echipe, cu premii în valoare totală de 10 milioane de dolari.

Auger-Aliassime, numărul 11 mondial, şi-a valorificat avantajul unui serviciu în forţă, pentru a-l învinge pe Roberto Bautista Agut (19 ATP) cu 7-6(3), 6-3 aducând Canadei victoria decisivă şi, totodată trofeul competiţiei.

Canada devine astfel prima echipă din istoria de trei ani a ATP Cup care a pierdut un meci în drumul spre finală, după ce a fost spulberată de Statele Unite în primul meci din grupă. Mai mult, după cele 3 meciuri pierdute în faţa SUA, canadienii a pierdut şi primul meci împotriva Marii Britanii.

Dar Felix Auger-Aliassime şi Shapovalov, care contractaseră noul coronavirus în perioada premergătoare turneului, şi-au revenit cu victorii în meci decisiv în faţa Marii Britanii, a Germaniei şi apoi a Rusiei, câştigătoarea de anul trecut.

„Emoţiile sunt incredibile. Nu există un sentiment mai bun decât cel dat de victorie. Am dat totul acolo", a declarat Auger-Aliassime.

„Am revenit de departe în această competiţie, pierzând primele patru meciuri. Dar nu am încetat niciodată să credem.

Cred că asta este foarte important. Avem încredere unul în celălalt la cel mai înalt nivel ... a fost vorba de rezultatul perfect. Sunt super încântat pentru toată lumea din întreaga echipă şi pentru mine, bineînţeles".

Carreno Busta a intrat în meciul de seară de la Ken Rosewall Arena din Sydney debordând de încredere, după ce nu cedase niciun set toată săptămâna şi cu un bilanţ de 4-1 în meciurile directe împotriva lui Shapovalov, aflat pe locul 14.

Dar stângaciul în vârstă de 22 de ani a supravieţuit unei avalanşe de şanse de breakpoint, inclusiv cinci în primul game al meciului, şi şi-a păstrat cumpătul pentru a obţine victoria într-o oră şi 38 de minute şi pentru a oferi Canadei avantajul de 1-0.

„Am avut un pic de emoţii la ieşirea pe teren. Evident, am un palmares dificil împotriva lui Carreno Busta, aşa că ştiam că va fi un meci greu", a declarat Shapovalov.

Spania a terminat pentru a doua oară pe locul al doilea în ATP Cup, după ce a pierdut finala din 2020 în faţa Serbiei.

Auger-Aliassime a salvat 10 din cele 11 mingi de break cu care s-a confruntat, a reuşit 15 aşi împotriva lui Bautista Agut şi a valorificat a doua minge de meci pentru a încheia meciul în două ore şi 10 minute şi pentru a declanşa sărbătoarea în tabăra canadiană.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici