Au început Jocurile Gay. Peste o mie de atleţi vor concura în evenimentul sportiv internaţional LGBTQ

Mai mult de o mie de atleţi s-au adunat sâmbătă pe un stadion din Hong Kong pentru a deschide Jocurile Gay( Gay Games), prima dată când evenimentul sportiv internaţional LGBTQ a ajuns în Asia.

981 afișări
Imaginea articolului Au început Jocurile Gay. Peste o mie de atleţi vor concura în evenimentul sportiv internaţional LGBTQ

Au început Jocurile Gay. Peste o mie de atleţi vor concura evenimentul sportiv internaţional LGBTQ

Evenimentul a fost programat iniţial pentru luna noiembrie a anului trecut, dar a fost amânat din cauza restricţiilor stricte impuse de Hong Kong în ceea ce priveşte pandemia, care au fost relaxate abia la sfârşitul anului trecut.

Sâmbătă, delegaţii de sportivi îmbrăcaţi în culori strălucitoare au mărşăluit pe Stadionul Regina Elisabeta, fluturând steagurile naţionale şi steagurile curcubeului, în aplauze şi muzică de petrecere.

"Este prima dată când Jocurile Gay (se desfăşoară) în Asia... este minunat", a declarat Helene Germain din Franţa, care a călătorit pentru prima dată la Hong Kong pentru a concura.

Aproape 2.400 de persoane vor concura în 18 categorii - care sunt deschise atât sportivilor LGBTQ, cât şi celor heterosexuali - cu scopul de a promova diversitatea şi incluziunea, au declarat organizatorii.

Hong Kong nu permite căsătoriile între persoane de acelaşi sex şi nu există nicio lege împotriva discriminării pe baza orientării sexuale sau a identităţii de gen.

În septembrie, instanţa supremă a oraşului a respins căsătoriile între homosexuali, dar a ordonat guvernului să instituie un "cadru alternativ" pentru a recunoaşte drepturile cuplurilor de acelaşi sex.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici