Au intrat cu plugul în pădure. Cel mai tare concurs internaţional de ciclism cross country din estul Europei, în pericol

Cărările din pădurea Ilfov au fost arate, cu mai puţin de două săptămâni de desfăşurarea unui concurs internaţional de mountain-bike.

1866 afișări
Imaginea articolului Au intrat cu plugul în pădure. Cel mai tare concurs internaţional de ciclism cross country din estul Europei, în pericol

Imagine din pădure Sursa foto: Facebook Alex Găvan

Amatorii de plimbări cu bicicleta prin pădure şi pasionaţii de ciclism cross country sunt îngroziţi de ceea ce au găsit pe traseele din Ilfov: şanţuri adânci imposibil de traversat pe două roţi.

Situaţia este alarmantă, în condiţiile în care, pe 21 mai, pădurea ar urma să găzduiască un concurs de ciclism cu participare internaţională, Prima Evadare.

Conform fotografiilor postate, potecile de pe traseu arată ca un ogor proaspăt semănat şi necesită intervenţie pe o lungime de circa doi kilometri.

Situaţia este descrisă de o postare făcută Alex Găvan pe contul său de Facebook, prilej cu care respectivul face un apar către Romsilva:

„Dragă Romsilva Ilfov,

După cum bine ştii deja, conform propriilor tale norme, pădurile din jurul capitalei au, în principal, un scop social şi de recreere. Iar Prima Evadare este cel mai mare concurs internaţional de ciclism cross country din estul Europei, cu mii de participanţi. În cei 15 ani de existenţă a devenit unul dintre evenimentele emblematice ale Bucureştiului atrăgând, pe lângă iubitorii de natură şi de pedalat amator şi nume mari ale acestui sport, cum ar fi o multiplă campioană mondială şi olimpică. Cum s-ar zice, treabă serioasă.

Dragă Romsilva Ilfov,
Să ari cu plugul în mai mulţi ani fix potecile pe care se desfăşoară acest concurs, fix înainte de concurs, aşa cum ai făcut-o pe o lungime de vreo 2 km şi acum câteva zile, sabotând cu bună ştiinţă evenimentul cu doar puţin timp înainte de start şi ameninţându-i astfel desfăşurarea, nu este doar un gest abuziv, ci şi ceva care, cu siguranţă, nu îţi face cinste.

Pădurea nu este doar cherestea, ci infinit mai mult.

Considerăm că atât accesul în pădure pentru recreere, sport sau educaţie, cât şi la toate celelalte daruri pe care pădurea ni le oferă necondiţionat şi cu infinită generozitate este un drept al nostru fundamental.

Dragă Romsilva Ilfov,
Te invităm alături de noi să te bucuri de natură, de oameni de (mult) bine şi foarte faini, te invităm şi te încurajăm să contribui concret pentru o lume mai bună”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici