Audi a anunţat că se va implica în Formula 1

Constructorul german Audi se va alătura Campionatului Mondial de Formula 1 începând cu sezonul 2026 în calitate de furnizor de unităţi de propulsie. Anunţul a fost făcut vineri dimineaţă, într-o conferinţă de presă, în Belgia, la Spa-Francorchamps.

408 afișări
Imaginea articolului Audi a anunţat că se va implica în Formula 1

Audi a anunţat că se va implica în Formula 1 din 2026

Acest lucru vine după ce, la începutul acestei luni, au fost publicate noile reglementări privind unităţile de propulsie, concepute special pentru a face posibilă şi atractivă intrarea noilor veniţi în acest sport la un nivel competitiv.

Unităţile de propulsie din 2026 vor păstra arhitectura actuală a motorului V6 cu combustie internă, dar vor avea o putere electrică sporită şi combustibili 100% sustenabili, doi factori despre care Audi spune că au fost cheia pentru aderarea sa.

Audi - care face parte din Grupul Volkswagen - a adăugat că susţine, de asemenea, planurile F1 de a fi mai sustenabilă şi mai eficientă din punct de vedere al costurilor, cu un plafon de costuri pentru producătorii de unităţi de propulsie introdus în 2023 şi cu F1 care şi-a stabilit obiectivul de a fi Net Zero Carbon până în 2030.

„Sunt încântat să urez bun venit Audi în Formula 1, un brand auto iconic, pionier şi inovator tehnologic", a declarat preşedintele şi CEO al F1, Stefano Domenicali, care a lucrat pentru Volkswagen pentru o perioadă începând cu 2014.

„Acesta este un moment major pentru sportul nostru, care evidenţiază forţa uriaşă pe care o avem ca platformă globală care continuă să crească.

Este, de asemenea, o mare recunoaştere a faptului că trecerea noastră la motoarele hibride alimentate în mod durabil în 2026 este o soluţie de viitor pentru sectorul auto. Aşteptăm cu toţii cu nerăbdare să vedem logo-ul Audi pe grilă şi vom afla mai multe detalii de la ei cu privire la planurile lor în timp util."

Audi şi-a anunţat înscrierea pentru 2026 în cadrul unei conferinţe de presă la Spa, înaintea Marelui Premiu al Belgiei din acest weekend, la care au participat preşedintele Consiliului de Administraţie al AUDI AG, Markus Duesmann, membrul Consiliului de Administraţie pentru Dezvoltare Tehnică, Oliver Hoffmann, Domenicali şi preşedintele FIA, Mohammed Ben Sulayem.

Constructorul a declarat că va anunţa o decizie cu privire la echipa cu care se va „alinia în 2026 până la sfârşitul acestui an".

Uzina Audi Sport din Neuburg va fi locul în care va fi dezvoltată unitatea de propulsie, marcând astfel prima dată în mai bine de un deceniu când grupul motopropulsor din F1 va fi construit în Germania.

„Motorsportul este o parte integrantă din ADN-ul Audi", a declarat Duesmann.

„Formula 1 este atât o scenă globală pentru marca noastră, cât şi un laborator de dezvoltare extrem de provocator. Combinaţia dintre performanţe înalte şi competiţie este întotdeauna un motor de inovare şi transfer tehnologic în industria noastră.

Odată cu noile reguli, acum este momentul potrivit pentru noi să ne implicăm. La urma urmei, atât Formula 1, cât şi Audi urmăresc obiective clare de sustenabilitate."

Hoffmann a adăugat: „Având în vedere salturile tehnologice majore pe care seria le face în direcţia sustenabilităţii în 2026, putem vorbi de o nouă Formula 1. Formula 1 se transformă, iar Audi doreşte să sprijine activ această călătorie. O legătură strânsă între proiectul nostru de Formula 1 şi departamentul de dezvoltare tehnică al AUDI AG va permite crearea de sinergii."

Audi spune că în baza din Neuburg există deja bancuri de testare pentru motoarele de F1, precum şi pentru testarea motoarelor electrice şi a bateriilor. În prezent, aceştia lucrează pentru a pune la punct personalul, clădirile şi infrastructura tehnică până la sfârşitul anului. Apoi vor avea la dispoziţie trei ani pentru a pune la punct PU înainte de a intra în F1.

Adam Baker, care a ocupat mai multe funcţii de conducere pentru producători şi echipe din motorsport, petrecând în acelaşi timp trei ani la FIA, va conduce proiectul de Formula 1 în calitate de director executiv.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici