Audienţe record la Campionatul Mondial de fotbal feminin

Spania a învins duminică Anglia cu 1-0 în finala Cupei Mondiale de fotbal feminin, încheind un turneu care a doborât recorduri de spectatori şi de audienţă televizată şi care a dus la creşterea a interesului pentru fotbalul feminin.

187 afișări
Imaginea articolului Audienţe record la Campionatul Mondial de fotbal feminin

Audienţe record la Campionatul Mondial de fotbal feminin

Organizată în comun de Australia şi Noua Zeelandă, cea de-a noua ediţie a competiţiei mondiale a fost prima care s-a desfăşurat în emisfera sudică.

Chiar dacă interesul local s-a diminuat după ce Australia a fost învinsă în semifinale, aproape două milioane de fani au trecut porţile stadioanelor celor nouă oraşe gazdă, inclusiv cei 75.784 de spectatori din finala de duminică.

Un gol al Olgăi Carmona a făcut diferenţa între cele două echipe într-un meci palpitant, în care Spania şi-a creat majoritatea ocaziilor clare.

Mii de fani s-au adunat în jurul Stadionului Australia din Sydney cu câteva ore înainte de startul meciului de duminică, trupele de toboşari şi de fani pe picioroange creând o atmosferă de festival.

Anglia şi Spania se aflau ambele la prima lor participare la o finală a Cupei Mondiale feminine.

Înfrângerea din semifinala pierdută miercuri de Australia în faţa Angliei a atras în medie 7,13 milioane de telespectatori pe canalele postului local de televiziune Seven Network, cea mai mare audienţă înregistrată vreodată de firma de cercetare OzTAM, lansată în 2001.

Meciurile Matildas (Australia n.r.) s-au vândut cu luni de zile înainte, iar organizatorii au anunţat că media de prezenţă a depăşit 30.000 de spectatori, la cele 64 de meciuri jucate.

Ultima Cupă Mondială feminină din Franţa, în urmă cu patru ani, a atras mai mult de 1,1. milioane de fani la 52 de meciuri, cu o medie de 21.756 de spectatori.

Cererea a fost mai slabă în Noua Zeelandă, a cărei echipă a fost eliminată în faza grupelor. FIFA a dat cadou mii de bilete, iar unele meciuri au atras doar 7.000 de fani, deşi meciurile White Ferns au bătut recorduri pentru o participare la meciurile de fotbal în această ţară.

Jucătoarele Australiei, care au pierdut sâmbătă cu 2-0 în meciul de baraj pentru locul al treilea în faţa Suediei, vor câştiga câte 165.000 de dolari fiecare din premiul pentru acest turneu, de peste 300 de ori mai mult decât cei 750 de dolari australieni (480 de dolari) pe care i-au primit pentru o participare în sferturile de finală în 2015.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici