Australia prelungeşte contractul cu Formula 1, iar Arabia Saudită va deschide sezonul 2024

Marele Premiu al Australiei va rămâne la Melbourne cel puţin până în 2037, cu un nou acord pentru a fi cursa de deschidere a sezonului în cel puţin patru ocazii, iar Arabia Saudită va da startul campaniei din 2024, a anunţat joi guvernul statului Victoria.

243 afișări
Imaginea articolului Australia prelungeşte contractul cu Formula 1, iar Arabia Saudită va deschide sezonul 2024

Sursa Foto - Formula 1

Acordul pentru încă doi ani la Albert Park urmează unei prelungiri de 10 ani anunţată în iunie.

"O parte a acordului va face ca Melbourne să găzduiască prima cursă a sezonului de Formula 1 pentru cel puţin patru ani, între 2023 şi 2037", a precizat guvernul într-un comunicat.

Acesta a adăugat că Arabia Saudită va fi gazda cursei inaugurale din 2024 "din respect pentru Ramadan".

Marele Premiu al Australiei din acest an a atras un public record de aproximativ 419.000 de persoane pe parcursul weekend-ului, iar guvernul a declarat că anul viitor, cu Formula 2 şi Formula 3 incluse în program, ar urma să fie şi mai mare.

"Cererea pentru (cursa) de anul viitor a atins deja un nivel febril, organizatorii evenimentului vizând cifre record de participare după ce biletele pentru ziua principală a cursei s-au epuizat în doar trei ore şi jumătate de la punerea lor în vânzare", a precizat guvernul.

Directorul executiv al Australian Grand Prix Corporation, Andrew Westacott, a declarat că se va retrage după cursa de anul viitor, programată între 30 martie şi 2 aprilie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici