Australian Open 2018 | Begu, eliminată de Martic, în turul 2 / Mergea şi Buzărnescu au părăsit competiţia de dublu. Begu, Niculescu, Olaru şi Cîrstea s-au calificat la dublu

Irina Begu (România, 40 WTA) a fost învinsă cu 6-4, 7-6 de croata Petra Martic (81 WTA), miercuri dimineaţă, în turul secund la Australian Open. În probele de dublu, Florin Mergea şi Mihaela Buzărnescu au fost eliminaţi la debut.

914 afișări
Imaginea articolului Australian Open 2018 | Begu, eliminată de Martic, în turul 2  / Mergea şi Buzărnescu au părăsit competiţia de dublu. Begu, Niculescu, Olaru şi Cîrstea s-au calificat la dublu

Australian Open 2018: Begu, eliminată în turul 2. Mergea şi Buzărnescu au părăsit competiţia de dublu

După un meci entuziasmant cu Ekaterina Makarova, pe care Irina l-a câştigat deşi a fost condusă cu set şi 4-0 (scor final 3-6, 6-4, 8-6), Irina Begu a jucat dezamăgitor şi a pierdut în faţa unei jucătoare în faţa căreia pornea ca favorită.

După un prim set dominat de Martic, Begu a dat senzaţia că poate reveni în acvtul secund, unde a condus cu 4-2 şi 6-5. Begu a servit pentru a trimite confruntarea în decisiv, însă ratat trei mingi de set iar în tiebreak sportiva din Croaţia, mai slab clasată cu 41 de locuri, s-a impus cu 7-3 şi a obţinut cea mai importantă performanţă a carierei, calificarea în turul 3 la Australian Open.

Pentru prezenţa în actul secund, Begu va primi un cec de aproximativ 52 000 de euro şi 70 de puncte WTA.

Tot miercuri, perechea Florin Mergea/Nenad Zimonjic (România/Serbia) nu a avut reacţie în meciul cu spaniolii Feliciano Lopez/Marc/Lopez, scor 2-6, 4-6! Partida s-a încheiat repede, după o oră şi 14 minute, iar Florin şi Nenad nu au reuşit niciun break.

Mihaela Buzărnescu a avut aceeaşi soartă ca şi Irina Begu sau Florin Mergea şi a fost eliminată şi din competiţia de dublu. Cuplul Mihaela Buzărnescu/Maria Irigoyen (Argentina), a pierdut în două seturi, 3-6, 5-7 în faţa chinezoaicelor Su-Wei Hsieh/Shuai Peng.

Begu, Niculescu, Olaru şi Cîrstea, calificate în turul doi la dublu la Australian Open

Perechea Irina-Camelia Begu/Monica Niculescu, cap de serie numărul zece, s-a calificat, miercuri, în turul secund al probei de dublu din cadrul turneului de la Australian Open, primul Grand Slam al anului.

Româncele au învins, în runda inaugurală, scor 6-7 (6), 6-3, 6-2, cuplul Mirjana Lucic-Baroni/Andrea Petkovic (Croaţia/Germania). Partida a durat două ore şi 21 de minute.

În turul doi, Begu şi Niculescu le vor întâlni pe australiencele Jessica Moore şi Ellen Perez, beneficiare de wild card, care au trecut în runda anterioară de japoneza Nao Hibino şi croata Darija Jurak, în minimum de seturi.

Miercuri dimineaţă, au mai obţinut calificarea în turul secund al probei de dublu Sorana Cîrstea şi Raluca Olaru, în timp ce Mihaela Buzărnescu a părăsit competiţia. Cîrstea şi brazilianca Beatriz Haddad Maia s-au impus în faţa perechii Veronika Kudermetova/Arynei Sabalenka (Rusia/Belarus), scor 6-2, 6-2. Următoarele lor adversare vor fi câştigătoarele partidei Alize Cornet/Heather Watson (Franţa/Marea Britanie) - Alicja Rosolska/Abigail Spears (Polonia/SUA).

La rândul ei, Raluca Olaru a trecut mai departe alături de ucraineanca Olga Savciuk. Perechea româno-ucraineană a învins, scor 6-3, 6-3, cuplul Kateryna Kozlova/Yulia Putintseva (Ucraina/Kazakhstan). Olaru şi partenera sa le vor înfrunta pe cehoaicele Lucie Safarova şi Barbora Strycova, favoritele cu numărul patru ale competiţiei.

Cuplul Mihaela Buzărnescu/Maria Irigoyen (Argentina) a pierdut în două seturi, 6-3, 7-5, în faţa chinezoaicelor Su-Wei Hsieh/Shuai Peng.

Prezenţa în runda inaugurală a probei de dublu este recompensată la Australian Open cu 10.953 de dolari şi zece puncte WTA. Calificarea în turul doi este premiată cu 17.603 de dolari şi 130 de puncte.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici