Avancronica partidei Olanda - România

Avancronica partidei Olanda - România din cadrul ultimei etape a grupei C a turneului final al Campionatului European, care se va disputa, marţi, de la ora 21.45, pe Stade de Suisse din Berna.

15 afișări
Imaginea articolului Avancronica partidei Olanda - România

Avancronica partidei Olanda - România

Selecţionerul echipei naţionale a Olandei, Marco van Basten, a declarat că este posibil să menajeze o parte din jucători în meciul cu România. "Pentru mine, orice meci e important. Este totuşi posibil să nu joace câţiva băieţi, din motivele pe care le-am spus. Robben e apt şi vrea să joace, e un posibil titular. Vrem să avem o prestaţie optimă. Vom vedea ce opţiuni sunt în privinţa echipei de start, toate opţiunile sunt deschise. Cum vom juca, mai trebuie să mă gândesc. Cu siguranţă însă nu voi folosi jucătorii care au un cartonaş galben (n.r. - Ooijer, De Jong). În plus, unii poate resimt probleme medicale sau sunt jucători care cred că se pot încadra mai bine în opţiunile tactice pentru acest meci şi trebuie să le dăm o şansă", a spus Van Basten.

Atacantul român Ciprian Marica speră ca Olanda să joace cu cea mai bună echipă. "Sper ca Olanda să respecte blazonul fotbalului şi să joace cu cea mai bună echipă. E de înţeles de ce antrenorul vrea să-şi menajeze o parte dintre jucători, mai ales dacă sunt accidentări sau pericole de suspendări, dar când echipa joacă atât de bine trebuie să te întrebi: De ce să schimb? Chiar dacă antrenorul schimbă echipa, vor fi jucători care doresc să impresioneze, aşa că, din orice fel ai privi lucrurile, va fi un meci dificil pentru noi, dar pe care îl întâmpinăm cu încredere", a afirmat Marica.

Echipe probabile:

Olanda: 16. Stekelenburg - 12. Melchiot, 3. Heitinga, 14. Bouma, 15. De Cler - 8. Engelaar, 6. De Zeeuw - 7. Van Persie, 20. Afellay, 11. Robben - 19. Huntelaar.

Antrenor: Marco van Basten.

România: 1. Lobonţ - 2. Contra, 4. Tamaş, 14. Ghionea, 3. Raţ - 8. Codrea, 11. Cociş, 5. Chivu - 16. Nicoliţă, 10. Mutu - 21. D. Niculae.

Antrenor: Victor Piţurcă.

Arbitri: Massimo Busacca - Matthias Arnet, Stephane Cuhat (toţi din Elveţia)

Al patrulea oficial: Craig Thomson (Scoţia)

Rezervă arbitru de rezervă: Stefan Wittberg (Suedia)

Palmaresul întâlnirilor dintre Olanda şi România

General: 10 meciuri, 6 victorii, 3 egaluri, 1 înfrângere

Acasă: 6 4 2 0

Deplasare: 3 1 1 1

Neutru: 1 1 0 0

Meciuri oficiale: 5 3 1 1

Cele două echipe nu s-au întâlnit până acum la un turneu final al CE.

Primul meci: Olanda - România 6-0, la 27 mai 1924, la Paris.

Cea mai categorică victorie în faţa României: 6-0, la 27 mai 1924, la Paris

Cea mai categorică înfrângere în faţa României: 0-1, la 13 octombrie 2007, la Constanţa

Cele mai multe goluri marcate într-un meci direct: 6-0, la 27 mai 1924, la Paris

Ultimul meci: România - Olanda 1-0, la 13 octombrie 2007, la Constanţa

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici