Avram: Nu sunt şanse să se decidă aducerea arbitrilor străini în retur

Preşedintele CCA, Vasile Avram, a declarat, luni, că nu sunt şanse ca în Comitetul Executiv al FRF din 21 decembrie să se decidă aducerea de arbitri străini şi în returul Ligii I în urma solicitării LPF.

13 afișări
Imaginea articolului Avram: Nu sunt şanse să se decidă aducerea arbitrilor străini în retur

Avram susţine că nu sunt şanse să se decidă aducerea arbitrilor străini în retur (Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

"Au fost conducători care şi-au manifestat intenţia de a aduce arbitri străini şi în retur. Normal că nu sunt de acord cu acest lucru şi n-am fost niciodată de acord. Pe de altă parte, există hotărârea Comitetului Executiv al FRF din 3 noiembrie, precum şi recomandările FIFA şi UEFA. Eu am cerut doar atât, dacă se poate un pic de respect, încredere şi toleranţă. Liga are toate drepturile din lume să trimită acea notă către Comitetul Executiv. Nu cred că sunt şanse ca solicitarea LPF privind aducerea arbitrilor străini să fie aprobată de Comitetul Executiv. Membrii Comitetului Executiv au înţeles cum stau lucrurile şi care este spiritul FIFA şi UEFA legat de dezvoltarea arbitrajului pe plan naţional. Dacă aducem arbitri străini nu se întâmplă absolut nimic. Aşa poate şi noi dorim conducători de cluburi din străinătate", a spus preşedintele CCA, la finalul Adunării Generale extraordinare a LPF la care a participat.

Avram a menţionat că preşedinţii cluburilor din Liga I nu l-au certat în cadrul şedinţei de la sediul LPF.

"Nu m-au certat preşedinţii, am avut discuţii bazate pe respect reciproc. Nici nu au cum să mă certe, pentru că CCA nu este subordonată cluburilor", a adăugat Vasile Avram.

Reprezentanţii cluburilor din Liga I au decis, luni, în cadrul Adunării Generale a LPF, ca unele partide să fie arbitrate de delegaţii din străinătate, o decizie în acest sens urmând să fie luată de Comitetul Executiv al FRF din 21 decembrie, a anunţat secretarul general al Ligii, Valentin Alexandru.

La începutul lunii noiembrie Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Fotbal hotărâse interzicerea aducerii brigăzilor de arbitri străini pentru meciurile din Liga I, hotărâre ce ar trebui aplicată din returul campionatului 2009/2010.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici