Băbuţan: Avem salarii neachitate de trei luni, trăim din banii încasaţi pe jucători

Directorul general al FCM Târgu Mureş, Aurelian Băbuţan, a declarat că restanţele la plata salariilor către fotbalişti sunt şi pe trei luni şi că gruparea "trăieşte" din banii obţinuţi din vânzarea unor jucători, dar îşi menţine obiectivul promovării în Liga I.

287 afișări
Imaginea articolului Băbuţan: Avem salarii neachitate de trei luni, trăim din banii încasaţi pe jucători

Băbuţan: Avem salarii neachitate de trei luni, trăim din banii încasaţi pe jucători (Imagine: Mircea Rosca/Mediafax Foto)

Băbuţan a precizat, într-o conferinţă de presă convocată cu prilejul reunirii lotului FCM, că clubul nu a primit două milioane de euro de la Primăria Târgu Mureş, aşa cum s-a scris în presă, existând posibilitatea alocării acestei sume doar după promovarea în Liga I. El a adăugat că, date fiind problemele financiare pe care le are clubul, şi-ar fi dorit să poată beneficia de măcar 20-25 la sută din această sumă.

"Conform contractului dintre club şi Primărie, acei bani se vor debloca doar în momentul în care echipa va fi pe un loc care duce în prima ligă. Speculaţii, răutăţi sunt, avem şi duşmani (…) Să dea Dumnezeu să fim cât mai repede pe un loc promovabil şi cu siguranţă se va rezolva şi acea problemă cu banii de la Primărie", a declarat Băbuţan.

El a adăugat că "nici nu ia în calcul" posibilitatea ca clubul să nu îşi atingă obiectivul promovării în Liga I şi crede "200 la sută" că va promova. Directorul general al FCM Târgu Mureş a adăugat că "oamenii cu bani fug de fotbal", iar probleme financiare se întâlnesc şi la cluburi precum Dinamo, Universitatea Cluj sau Gloria Bistriţa.

Băbuţan a precizat că clubul "trăieşte" din banii obţinuţi prin vânzarea unor jucători precum Victoraş Astafei (vândut cu 200.000 de euro plus TVA, din care s-au încasat 50 la sută, diferenţa urmând a se încasa până în 25 februarie) şi Claudiu Bumba. În ce priveşte situaţia celui din urmă, Băbuţan a precizat că acordul cu AS Roma prevede suma de 475.000 de euro, din care s-au plătit 75.000, iar restul se va încasa dacă AS Roma îşi va da acceptul ca Bumba să rămână jucătorul său. În cazul acestui jucător, FCM Târgu Mureş este coproprietar, alături de un club din Satu Mare, iar fiecare va încasa 50 la sută din vânzarea lui.

"Trăim din banii pe care i-am încasat pe Astafei, trăim din banii pe care va trebui încă să îi încasăm de la Ligă pentru Centrul de Copii şi Juniori. Şi trăim din ajutorul unor oameni de bine, care ne sponsorizează cu alimente, cu tot, cu medicamente, cu ceea ce noi avem nevoie acum. Sunt restanţe financiare la jucători, dar nu sunt doar la noi, sunt şi la alte echipe. (....) Sunt jucători care au (salarii restante de) trei luni, care au două luni, sunt jucători care au o lună. Cei care au mai multe luni restanţă sunt jucătorii care au rămas de la Liga I, care aveau contracte de acel nivel. S-au făcut reeşalonări. Vă rog să mă credeţi, sumele sunt mari pentru Liga a II-a", a spus Băbuţan.

El a refuzat să dea exemple de sume "de Divizia A", mărginindu-se să spună că, în liga secundă, unui jucător ar trebui să i se plătească maxim 2.000 de euro. Directorul general al FCM Târgu Mureş, Aurelian Băbuţan, a spus că mai există o serie de jucători care sunt liberi să plece de la club, dar încă n-au făcut-o, şi că, totodată, la echipă au fost aduşi 12 jucători noi, tineri, în care crede enorm. El a arătat, referitor la datoriile clubului către terţi, că reprezintă "sume importante", care însă se vor acoperi dacă echipa promovează în Liga I.

"Obiectivul rămâne acelaşi de la începutul campionatului: promovarea. (…) Ştiu că va fi foarte greu, avem 20 de puncte, la şase puncte distanţă de locul care ne duce în prima ligă, cred că e nevoie de o pregătire bună şi vom reuşi ceea ce ne-am propus", a spus Băbuţan, care a precizat că nu este posibil ca echipele din liga secundă să nu mai promoveze în Liga I.

"Nu există, regulamentele sunt clare s-au votat la începutul anului competiţional, sunt doar vorbe, zvonuri, nu cred că se va putea întâmpla ca în anul competiţional 2012-2013 să nu promoveze nicio echipă. Ar fi nedrept şi cu siguranţă nu se poate întâmpla acest lucru", a mai spus el.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici