Băimăreanca Anamaria Rus vicecampioană mondială la sambo

Sportiva română Anamaria Rus a obţinut vineri titlul de vicecampioană mondială la sambo, la categoria -65 de kilograme, cadeţi, în cadrul Campionatului Mondial ce se desfăşoară la Erevan (Armenia), în perioada 13-17 octombrie.

462 afișări
Imaginea articolului Băimăreanca Anamaria Rus vicecampioană mondială la sambo

Sursa foto: MediafaxFoto

România este reprezentată de 7 sportivi, 6 la feminin şi 1 la masculin, însoţiţi de antrenorii federali Robert Alexandru Andreescu şi Viorel Gâscă.

Din delegaţia României fac parte şi două componente ale Clubului Sportiv Municipal Baia Mare, surorile gemene Alexandra şi Anamaria Rus.

Anamaria Rus a reuşit vineri să ajungă până în finala categoriei -65 kg, la categoria de vârstă cadeţi (15-16 ani), unde a fost învinsă după o luptă dramatică de sportiva rusă Nasiba Ismailova. Pe poziţia a treia a clasamentului s-au situat Michelle Dzhuraev, din Israel, şi Sofia Xanthopoilou, din Grecia.

Alexandra şi Anamaria Rus sunt şi practicante de judo, având la ambele sporturi rezultate remarcabile la nivel naţional.

Anamaria Rus are în palmares trei medalii naţionale de aur, patru de argint şi trei de bronz la sambo, respectiv una de aur şi patru de bronz la judo.

Alexandra Rus a câştigat la nivel naţional şase medalii de aur şi trei de argint la sambo, respectiv două de aur, două de argint şi trei de bronz la judo.

Cele două sunt antrenate de prof. Vasile Pop, Alin Popdan, Bogdan Pop şi Denis Pop, iar pentru ele aceasta a fost prima participare la o competiţie oficială internaţională.

Cotată cu şanse la titlul mondial, la categoria -59 kg, conform afirmaţiilor antrenorului Vasile Pop, Alexandra Rus nu a reuşit, din păcate să acceadă în fazele finale ale competiţiei.

Sambo este un sport de origine sovietică, ce combină elemente de lupte libere cu o componentă importantă de arte marţiale, în special judo. Iniţial a fost dezvoltată pentru trupele militare sovietice, la începutul secolului 20, ca o formă de luptă şi de apărare fără armă, ca mai apoi să devină un sport din ce în ce mai popular la nivel mondial.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici