Barça îi cere lui Ousmane Dembélé să plece „cât mai repede posibil"

Sătulă de tergiversările lui Ousmane Dembélé, care încă nu şi-a prelungit contractul, Barça i-a cerut francezului să părăsească clubul în această iarnă, informează publicaţia L'Équipe.

403 afișări
Imaginea articolului Barça îi cere lui Ousmane Dembélé să plece „cât mai repede posibil"

Prin vocea directorului său sportiv Mateu Alemany, Barça a anunţat joi dimineaţă că i-a cerut lui Ousmane Dembélé să plece de la club „cât mai repede posibil". Aflat la final de contract în iunie, extrema internaţională franceză în vârstă de 24 de ani a primit mai multe oferte de prelungire şi i-ar fi mărturisit lui Xavi, antrenorul său, dorinţa de a rămâne. Însă până în prezent nu s-a ajuns la niciun acord între clubul catalan şi reprezentanţii jucătorului.

Nu se pare evident că jucătorul vrea să continue şi să se implice în proiectul de viitor al Barça", a declarat Alemany. „În aceste condiţii, i-am spus lui şi agenţilor săi că trebuie să plece cât mai repede posibil".

Xavi, antrenorul lui Barça, îi dăduse un ultimatum jucătorului miercuri, într-o conferinţă de presă: „Ori prelungeşte, ori pleacă". El nu l-a convocat pentru optimile de finală din Copa del Rey împotriva lui Athletic Bilbao, ce se joacă joi seara la San Mamés.

Decizia antrenorului este în concordanţă cu poziţia clubului şi cu evoluţia evenimentelor", a spus Alemany. „Faptul că nu este convocat este consecinţa logică care a evidenţiat clar dorinţa jucătorului de a nu continua".

Sosit la Barça în vara anului 2017, după un sezon la Borussia Dortmund, Dembélé a jucat doar 129 de meciuri, în patru ani şi jumătate la clubul blaugrana, din cauza unei serii de accidentări care l-au ţinut departe de teren aproape doi ani în total.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici