Barcelona străluceşte cu Xavi pe bancă: 4-0 cu Real Madrid

Calificată în sferturile de finală ale Europa League, gruparea catalană a câştigat clar, duminică seară, El Clasico, chiar pe terenul marii rivale, Real Madrid.

1042 afișări
Imaginea articolului Barcelona străluceşte cu Xavi pe bancă: 4-0 cu Real Madrid

Xavi

Barcelona a demolat-o pe Real Madrid, în etapa a 29-a din La Liga, scor 4-0. Gabonezul Aubameyang, cu „dublă” (29 şi 51) şi o pasă decisivă cu călcâiul la golul lui Ferran Torres (47), a făcut show în El Clasico! Cel de-al patrulea gol, semnat de Araujo (38).

Absenţa lui Benzema s-a simţit din plin la Real. Cu doi atacanţi „falşi”, Vinicius şi Rodrygo, madrilenii n-au mişcat. Asta şi pentru că Barcelona a fost transformată radical de venirea lui Xavi pe bancă.

Real Madrid nu a mai încasat 4 goluri într-un meci de pe teren propriu în La Liga din noiembrie 2015. Se întâmpla tot într-un El Clasico, în care Barcelona s-a impus cu acelaşi 4-0.

Ultima înfrângere de-a dreptul umilitoare suferită de Real în faţa Barcelonei a fost în octombrie 2018, 1-5 pe Camp Nou.

Alte victorii usturătoare administrate de Barcelona în ultimii ani în El Clasico: 5-0 în 2010 şi 6-2 în 2009.

Prestaţia lui Aubameyang a fost realmente uluitoare. A fost implicat în 3 reuşite (două goluri şi un assist) în primul lui El Clasico. Un singur jucător a mai reuşit o astfel de performanţă la debutul în duelurile dintre Barcelona şi Real Madrid. Di Stefano, în octombrie 1953!

Totodată, Aubameyang a marcat în ultimele 5 meciuri directe disputate contra lui Real Madrid (6 goluri). E primul jucător care are o astfel de serie în secolul 21. Precedentele meciuri în care vârful catalanilor a marcat în poarta lui Real Madrid au fost în Liga Campionilor, în sezoanele 2016/2017 şi 2017/2018. Atunci evolua pentru Borussia Dortmund.

În campionatul de fotbal al Spaniei, Barcelona este pe locul 3, cu 54 de puncte, la egalitate de puncte cu campioana Atletico Madrid. Lider este Real Madrid, 66 de puncte.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici