Barcelona va plăti o amendă de 5,5 milioane de euro în urma transferului lui Neymar

Clubul de fotbal Barcelona a acceptat să plătească o amendă în valoare de 5,5 milioane de euro în urma transferului brazilianului Neymar, de la Santos în 2013, notează BBC.

915 afișări
Imaginea articolului Barcelona va plăti o amendă de 5,5 milioane de euro în urma transferului lui Neymar

Barcelona va plăti o amendă de 5,5 milioane de euro în urma transferului lui Neymar (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Preşedintele clubului, Josep Maria Bartomeu, a declarat că a fost "o greşeală privind planificarea fiscală" în privinţa transferului jucătorului. Barcelona a fost acuzată de evaziune fiscală în urma mutării, dar a negat.

Neymar şi tatăl său sunt de asemenea investigaţi pentru evaziune fiscală, faptă negată de către cei doi.

"Am fost nevoiţi să acceptăm plata unei amenzi în valoare de 5,5 milioane de euro, din cauza unei greşeli făcute în 2011 şi 2013 privind planificarea fiscală înainte de oficializarea transferului lui Neymar. Este mai bine să acceptăm această înţelegere decât să continuăm cu starea de incertitudine care planează de mult timp deasupra cazului Neymar", a precizat Bartomeu, potrivit BBC.

În 2014, clubul de fotbal Barcelona a făcut o plată fiscală voluntară în valoare de 13,5 milioane de euro, după ce a fost acuzat de fraudă fiscală în urma acelui transfer, dar a negat orice ilegalitate.

Neymar, al cărui nume complet este Neymar da Silva Santos Junior, s-a transferat de la clubul brazilian Santos la Barcelona în iunie 2013. Clubul catalan a anunţat atunci că a plătit 57 de milioane de euro pentru achiziţionarea atacantului, 40 de milioane de euro către părinţii fotbalistului şi 17 milioane de euro către FC Santos.

Anchetatorii au susţinut că Barcelona a plătit de fapt aproape 83 de milioane de euro şi că a ascuns o parte din afacere. Clubul din Spania a negat acest fapt. La începutul lunii, procurorii spanioli au cerut judecarea lui Neymar pentru fraudă. Aceştia consideră că fotbalistul şi tatăl acestuia au ascuns valoarea reală a transferului de la Santos la Barcelona. Neymar este de asemenea investigat pentru evaziune fiscală în Brazilia.

Un fost de investiţii din Brazilia, care deţinea 40% din drepturile sportive ale lui Neymar atunci când avea contract cu Santos, a susţinut că a fost privat de o cotă parte în urma acordului de transfer.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici