Baschetbalist cu experienţă în naţionala Letoniei, transferat la UBT Cluj-Napoca

Mareks Mejeris, baschetbalist cu o experienţă bogată în naţionala Letoniei, a fost transferat la UBT Cluj-Napoca, a anunţat marţi clubul.

89 afișări
Imaginea articolului Baschetbalist cu experienţă în naţionala Letoniei, transferat la UBT Cluj-Napoca

Baschetbalist cu experienţă în naţionala Letoniei, transferat la UBT Cluj-Napoca

Potrivit unui comunicat al echipei clujene, Mejeris va împlini în septembrie 32 de ani, măsoară 2.07 metri şi poate fi utilizat pe poziţiile 3, respectiv 4. Jucătorul baltic vine la Cluj de la finalista ediţiei precedente din Basketball Champions League, Hapoel Ierusalim.

Mareks şi-a început cariera profesionistă în 2009, alături de echipa oraşului natal, BK Liepāja. Ulterior s-a transferat în eşalonul secund din Spania, la Club Baloncesto Clavijo. În Spania, letonul a mai îmbrăcat maioul formaţiilor Fuenlabrada şi Ford Burgos.

În 2014, Mejeris s-a întors în ţara natală şi a câştigat trei titluri cu VEF Riga. Totodată, a fost desemnat MVP-ul Play-Off-ului din Letonia şi a primit în 2016 distincţia pentru cel mai bun jucător defensiv al sezonului. Mai târziu, sportivul şi-a continuat cariera în Rusia, la Parma Basket, evoluând inclusiv în Liga VTB.

Mareks a mai jucat o scurtă perioadă la gruparea italiană Victoria Libertas Pesaro, iar sezonul precedent l-a găsit în Israel, la Hapoel Ierusalim. Astfel, acesta a înregistrat statistici de 7.4 puncte, 3.7 recuperări şi 1.9 pase decisive în Basketball Champions League.

Alături de naţionala Letoniei, jucătorul a participat la EuroBasket 2011, 2013 şi 2015.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici