Baschetbalistul american de la U Cluj, Patrick Richard, despre rasism: „Nu mi s-a întâmplat în România, doar în alte ţări”

  • Patrick Richard (30 de ani), jucătorul echipei de baschet U Cluj, spune că majoritatea protestelor din America sunt paşnice.
  • Sportivul s-a întors în America în luna martie a acestui an.
  • Baschetbalistul a spus că în România nu a avut probleme din cauza culorii pielii sale.
414 afișări
Imaginea articolului Baschetbalistul american de la U Cluj, Patrick Richard, despre rasism: „Nu mi s-a întâmplat în România, doar în alte ţări”

Patrick Richard, baschetbalistul american de la U Cluj, povesteşte despre rasismul din România: "Mi s-a întâmplat cât am jucat în străinătate" - EXCLUSIV - DE PUBLICAT

 

Patrick Richard, baschetbalistul echipei U Cluj, s-a întors în Louisiana, la începutul pandemiei cu noul coronavirus. Jucătorul de 30 de ani spune că atât el, cât şi familia lui suferă din cauza situaţiei actuale din America. „Nu cred că o să dispară vreodată rasismul din această ţară”, a dezvăluit jucătorul, pentru Mediafax.

„În America, situaţia nu este deloc uşoară. Mass-media arată mai mult lucrurile negative, pentru că este vorba despre raiting şi lucruri de genul acesta, însă majoritatea protestelor sunt paşnice”, a mai precizat Richard. Acesta spune că cea mai mare problemă, care se întâmplă de ani de zile, este că poliţiştii folosesc în mod excesiv puterea pe care o au şi omoară femeile şi bărbaţii de culoare. „Poliţiştii, care în loc să ne protejeze şi să ne susţină, comit crime care nu sunt luate în calcul. Nu cred că o să dispară vreodată rasismul din această ţară”, este de părere sportivul. 

Richard susţine că nu este de acord cu jafurile şi distrugerea business-urilor oamenilor care au muncit din greu pentru ele. „Dar mass-media arată lumii doar lucrurile rele care se întâmplă, însă nu subliniază drepturile cetăţenilor, care au dreptul să vorbească liber şi, de asemenea, să protesteze într-un mod paşnic, aşa cum se întâmplă în multe dintre statele lumii”, a mai spus acesta, pentru Mediafax.

„Nu protestează doar persoanele de culoare. Toată omenirea şi multiple etnii şi persoane din medii diferite sunt unite in protest. Există o diviziune, însă aceasta datează de secole”, a mai spus Richard.

Patrick Richard, care joacă la U Cluj din 2019, spune că în România nu a avut parte de discriminare.  „În România nu am avut probleme cu rasismul, însă de-a lungul carierei mele m-am lovit de această situaţie. În trecut, când jucam în alte ţări, mi s-a întâmplat să fiu discriminat”, a conchis baschetbalistul. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici