Baschetbalistul Chauncey Hardy, comemorat la Giurgiu

Jucatorul american Chauncey Hardy, decedat după ce a fost lovit într-un club de noapte din municipiul Giurgiu, a fost comemorat, marţi, la un an de la moartea sa, în Sala Sporturilor din Giurgiu, care îi poartă numele.

136 afișări
Imaginea articolului Baschetbalistul Chauncey Hardy, comemorat la Giurgiu

Baschetbalistul Chauncey Hardy, comemorat la Giurgiu (Imagine: Bogdan Iordache / MediafaxFoto)

Ceremonia a început cu o slujbă de pomenire oficiată de un preot ortodox, dupa care antrenorii şi managerii Clubului Sportiv Şcolar Giurgiu au împărţit colivă, colaci şi vin românesc, iar foştii coechipieri ai sportivului au aprins lumânări şi au adus flori pentru a îi cinsti memoria. La eveniment au mai participat managerul echipei, Smărăndiţa Iliescu, reprezentanţii Federaţiei Române de Baschet, suporteri şi cetăţeni ai municipiului Giurgiu.

Pe pereţii sălii de sport se pot citi în continuare mesajele "Hardy, rest in peace" şi "Ai plecat să coordonezi echipa lui Dumnezeu!", iar foştii coechipieri şi antrenori ai americanului au avut lacrimi în ochi pe toată desfăşurarea evenimentului, fiind vizibil copleşiti de emoţii.

După moartea baschetbalistului american Chauncey Hardy şi plecarea celor mai mulţi dintre colegii lui în Statele Unite ale Americii, în vara acestui an au ajuns la Giurgiu cinci jucători noi, dintre care patru sunt americani, semn că aceştia au trecut peste şocul de anul trecut, iar antrenor este americanul Chris Terrell.

Olamae Hardy, mama lui Chauncey Hardy, a deschis un proces în Statele Unite prin care cere despăgubiri de 210 milioane dolari de la ucigaşului fiului său, Ionuţ Tănăsoaia, din partea Federaţiei Române de Baschet, spitalului din Giurgiu şi de la doi doctori nenominalizaţi.

La 11 septembrie, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie din Bucureşti a decis restituirea la Tribunalul Giurgiu pentru rejudecare a dosarului privind
uciderea baschetbalistului american Chauncey Hardy, în care Ionuţ Tănăsoaia a fost condamnat la cinci ani de închisoare pentru infracţiunea de lovituri cauzatoare de moarte.

Judecătorii Curţii de Apel Bucureşti l-au condamnat pe Ionuţ Tănăsoaia în data de 17 aprilie la cinci ani de închisoare pentru infracţiunea de lovituri
cauzatoare de moarte şi la un an şi opt luni pentru cea de ultraj şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, urmând să execute pedeapsa cea mai grea.

În 22 februarie, Tribunalul Giurgiu îl condamnase la cinci ani de închisoare pe agresorul baschetbalistului american, iar în data de 27 februarie, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu au comunicat că au atacat cu apel această sentinţa penală.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici