Băsescu: Hoţia din achiziţiile de medicamente înseamnă pierderea multor vieţi

Preşedintele suspendat Traian Băsescu a anunţat miercuri, la mitingul de la Cluj, că după revenirea la Cotroceni va organiza o dezbatere despre situaţia din sistemul de achiziţii a medicamentelor, unde "oligarhii şi ticăloşii" au o profitabilitate care o depăşeşte pe cea din energie.

1 afișare

"Hoţia din achiziţiile de medicamente înseamnă pierderea multor vieţi de oameni. Greşesc dacă le cer să apară în faţa procurorilor cei care nu vor să organizeze licitaţii?", a întrebat Băsescu, miercuri, la mitingul organizat la Cluj-Napoca, citat de corespondentul MEDIAFAX.

Băsescu a acuzat Guvernul că a scos în stradă bolnavii de diabet şi cancer în urma unor decizii de a nu organiza licitaţii pentru achiziţia medicamentelor necesare acestor boli.

Reprezentanţii câtorva zeci de bolnavi de cancerau protestat, luni, la Bucureşti,şi s-au întâlnit cu ministrul Sănătăţii Publice, Eugen Nicolăescu, şi cu preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Vasile Ciurchea, pentru a discuta despre problemele cu care se confruntă.

Cei aproximativ 30 de protestatari l-au întâmpinat pe ministru spunând că este o minciună că sunt suficienţi bani în oncologie, că listele de aşteptare există în continuare şi asta îi deranjează, că vor medicamente suficiente şi să se simtă bine în condiţia bolnavului de cancer.

(Serviciul AUDIO al agenţiei MEDIAFAX vă pune la dispoziţie înregistrarea declaraţiilor făcute de Traian Băsescu. Pentru a beneficia de acest serviciu puteţi accesa link-ul Mediafax audio de pe pagina de internet a agenţiei sau direct adresa de internethttp://audio.mediafax.ro.)

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici