Bastianini a obţinut primul pole position în MotoGP, la Marele Premiu al Austriei

Enea Bastianini, de la Gresini Racing, a obţinut sâmbătă primul său pole position la MotoGP în Marele Premiu al Austriei, după ce a realizat un ultim tur de circuit foarte bun pe Red Bull Ring din Spielberg.

87 afișări
Imaginea articolului Bastianini a obţinut primul pole position în MotoGP, la Marele Premiu al Austriei

Enea Bastianini, Facebook

Bastianini, de trei ori câştigător la clasa regină, i-a smuls pole position-ul lui Francesco Bagnaia de la Ducati în ultimul tur, terminând cu 0,024 secunde în faţa acestuia.

Coechipierul lui Bagnaia, Jack Miller, a ocupat locul al treilea, iar Ducati a completat o primă linie de start într-o sesiune finală de calificări strânsă.

„A trecut mult timp pentru mine fără un pole position", a declarat italianul Bastianini, care şi-a făcut debutul la clasa regină în Qatar în 2021.

„Astăzi am ajuns pregătiţi pentru calificări şi la final sunt foarte fericit, de asemenea pentru Gresini şi Ducati, suntem în top pentru mâine".

Jorge Martin de la Pramac Ducati a terminat pe locul patru, iar Johann Zarco a fost al şaselea, în timp ce liderul campionatului mondial, Fabio Quartararo, a trebuit să se mulţumească cu locul cinci pe Yamaha.

„Va fi o cursă gata grea pentru că Fabio este foarte rapid aici, dar vreau să ajung mâine şi să mă lupt cu acest tip", a adăugat Bastianini.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici