Bătineanu: Una din cauzele morţii lui Iatan ar putea fi un anevrism

Medicul echipei Dinamo Bucureşti, Liviu Bătineanu, a declarat, joi, agenţiei MEDIAFAX, că o posibilă cauză a morţii jucătorului Alexandru Iatan ar putea fi un anevrism, care s-ar fi putut rupe ca urmare a unui reflex.

86 afișări
Imaginea articolului Bătineanu: Una din cauzele morţii lui Iatan ar putea fi un anevrism

Bătineanu: Una din cauzele morţii lui Iatan ar putea fi un anevrism (Imagine: ProSport)

"Este incredibil ce s-a întâmplat. Nu ştiu ce a putut duce la o moarte atât de rapidă. S-ar putea să fie vorba de un anevrism, care a cedat în unui reflex al băiatului. Lovitura primită în stomac nu cred că a fost atât de puternică încât să-i provoace decesul. Sunt alţii care primesc pumni în stomac şi nu mor. Chiar stăteam de vorbă cu soţia mea, care este şi ea medic, şi ne întrebam ce ar fi putut duce la o aşa moarte, mai ales că băiatul este tânăr. Nu există o cazuisitcă, un precedent, care să explice această tragedie", a spus Bătineanu.

Doctorul Liviu Bătineanu a făcut o comparaţie cu decesul unui alt fotbalist, Cristi Neamţu. "Eu am fost medic la Neamţu, care a primit un genunchi în bărbie, a avut un edem cerebral, dar a murit după o săptămână, în urma unei lovituri mult mai puternice decât cea încasată de Iatan. Revin şi spun că, e posibil să fie vorba de un anevrism, dar nu mă pot pronunţa cui exactitate până la efectuarea autopsiei", a precizat medicul formaţiei Dinamo.

Anevrismul este un punct slab în peretele unui vas de sange şi se prezintă sub forma unei dilataţii a unui vas de sânge. Anevrismul poate să rămână nedepistat şi să nu prezinte semne şi simptome o lungă perioadă de timp.

În funcţie de dimensiuni, anevrismul se poate rupe într-un punct slab al peretelui vasului de sânge, iar o zona a creierului poate fi inundată cu sânge.

Gravitatea unui anevrism depinde atât de mărimea şi de localizarea lui, cât şi de vârsta şi starea de sănătate a pacientului. Anevrismul poate apare la orice vârstă, dar, de obicei, este rezultatul îmbătrânirii, majoritatea cazurilor sunt depistate între 35 şi 60 de ani.

Portarul Alexandru Iatan, în vârstă de 19 ani, a decedat, miercuri după-amiază, în timpul unui antrenament cu echipa Dunărea Giurgiu, la care fusese împrumutat în această săptămână, de la Astra Ploieşti. Antrenorul echipei Dun'rea Giurgiu, Marin Barbu, a precizat că Iatan a fost lovit în stomac de o minge şutată în timp ce jucătorii exersau loviturile de la 11 metri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici