Becali e dispus să piardă 500.000 de euro pentru a aduce meciul lui Bute la Bucureşti

Finanţatorul FC Steaua, Gigi Becali, şi-a descoperit recent şi pasiunea pentru boxul profesionist, fiind dispus să piardă până la 500.000 de euro ca să aducă la Bucureşti meciul în care Lucian Bute îşi va pune în joc centura de campion mondial IBF la supermijlocie.

11 afișări
Imaginea articolului Becali e dispus să piardă 500.000 de euro pentru a aduce meciul lui Bute la Bucureşti

Becali e dispus să piardă 500.000 de euro pentru a aduce meciul lui Bute la Bucureşti

"Eu promit că ne vom ocupa şi dacă e să pierd vreo 300.000 - 400.000 de euro aducem meciul tău (n.r. al lui Bute) la Bucureşti, dar dacă pierd mai mult nu. Facem o evaluare, să vedem ce dau televiziunile, din publicitate, să vedem cât luăm din marketing. Cât costă? Două milioane, nu? Hai 500.000, dacă încasez 1,5 milioane, să rămân în pagubă 500.000, aduc meciul la Bucureşti. Luăm legătura şi cu Guvernul, dacă dau şi ei bani şi dacă rămân în pagubă 500.000 de euro, aduc meciul la Bucureşti, dar să nu pierd mai mult, mă înţelegi. Mie nu-mi plăcea boxul, dar acum, de când cu el (n.r. Adrian Diaconu)...", a spus Gigi Becali, care i-a primit, miercuri, la imobilul său din Aleea Alexandru, pe pugiliştii Adrian Diaconu (campion mondial interimar WBC la categoria semigrea), Lucian Bute (campion mondial IBF la supermijlocie) şi Ion Ionuţ (deţinătorul centurii NBA la superuşoară).

Becali le-a oferit cadou lui Diaconu şi Bute două icoane uriaşe aduse de la Muntele Athos. "A ta e de aur, iar a lui Bute de argint", i s-a adresat Becali lui Diaconu, căruia i-a oferit şi un plic pe care scria: "O mică atenţie de la un bun român pentru un român puternic".

După ce le-a plasat bodyguarzilor sarcina de a transporta icoanele voluminoase în maşinile celor doi pugilişti, Gigi Becali şi-a condus oaspeţii într-o altă cameră a opulentului său imobil, dar pe drum şi-a dat seama că a uitat de Ion Ionuţ. "Du-te şi alegeţi orice icoană vrei tu de aici din casă", i-a spus finanţatorul Stelei lui Ion Ionuţ, pugilistul alegându-şi din mulţimea de icoane îngrămădite în fiecare cameră, una din lemn, mult mai mică decât cele primite de Diaconu şi Bute.

Aşezaţi la o masă, Becali, Diaconu, Bute, Ion Ionuţ şi preşedintele Federaţiei Române de Box, Rudel Obreja, au comentat meciul pe care campionul mondial interimar WBC la semigrea l-a susţinut în 19 aprilie, la Bucureşti, cu americanul Chris Henry. "Vrei să-ţi spun o chestie? Şi la meciul lui (n.r. Lucian Bute) m-am uitat cu emoţie, bă dar la tine am avut nişte emoţii... Îmi bătea inima bum-bum-bum, uite aşa îmi făcea inima. La Bute senzaţia mea era că sigur va câştiga, dar de tine nu eram sigur. Dădeai, dădeai, dar nu cădea al naibii. Era rezistent, i-ai dat la pumni în cap, dar tot nu cădea. ", a spus Gigi Becali, adresându-i-se lui Diaconu.

Finanţatorul stelist a continuat: "Mie îmi era frică de upercuturi. Ţi-a dat vreo două de am zis Doamne să nu-i dea upercuturi, că astea sunt cele mai periculoase. Păi americanul numai aşa putea câştiga meciul, cu upercuturi. La Bute nu am avut emoţii, că el îi domină, nu pot să-l lovească pe el. Pe Diaconu îl mai lovea, dar pe ăsta (n.r. Bute) nu pot să-l lovească, că e hoţ".

Constatând că România are în prezent doi campioni mondiali en-titre la box profesionist, chiar dacă unul este interimar, Gigi Becali a exclamat: "Bă, ce ţară suntem noi, că suntem mici, şi să ai campioni mondiali, du-te mă că e mare onoare mă, ce naibii! Aşa cum suntem mici, uite că sunt puternici, au inimă".

Becali şi-a amintit şi de fotbal, spunând că a albit din cauza stresului şi a emoţiilor. "De o săptămână numai emoţii am. E greu şi pentru mine, numai stres, numai emoţii. Dar am avut şi mari bucurii. Am albit. De la meciul cu Galaţi am albit, aici am albit, aici n-aveam. În câteva ore am albit. Apoi a venit meciul lui Diaconu. Şi la Steaua am avut emoţii, dar la el îmi bătea inima mai tare, simţeam că îmi bate inima mai tare", a spus Gigi Becali.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici