Becali: Premiez echipa naţională cu 5,5 mil. de euro, să vedem pe unde scoate DNA-ul cămaşa

Finanţatorul stelist Gigi Becali a declarat joi seară că va premia naţionala de fotbal cu suma totală de 5,5 milioane de euro dacă tricolorii vor câştiga Campionatul European, precizând că a luat această decizie şi pentru a face în ciudă procurorilor DNA care îl cercetează pentru fapte de corupţie.

10 afișări
Imaginea articolului Becali: Premiez echipa naţională cu 5,5 mil. de euro, să vedem pe unde scoate DNA-ul cămaşa

Becali: Premiez echipa naţională cu 5,5 mil. de euro, să vedem pe unde scoate DNA-ul cămaşa (Imagine:Mediafax Foto)

"Dau pentru echipa României 5,5 milioane de euro, jucătorilor şi stafului, după cum urmează: 500.000 dacă trec de grupă, încă două milioane dacă joacă finala şi încă trei milioane dacă câştigă trofeul. E dare de mită? Dau mită la echipa naţională? Să vedem acum DNA-ul pe unde scoate cămaşa. Dacă o fac şi pentru a le face în ciudă? Poate şi de asta. Oricum, îi dau din toată inima, mai ales că sunt mulţi jucători de-ai mei acolo. O să fac vineri o conferinţă şi anunţ public", a spus Becali, la televiziunea Sport.ro.

Gigi Becali a afirmat că a primit deja acceptul selecţionerului Victor Piţurcă şi al preşedintelui FRF, Mircea Sandu, pentru aceste premieri. "Am vorbit cu Piţurcă. Mi-a zis: 'eşti nebun? Pe jucători îi interesează banii, sunt bineveniţi, cum să refuz?' Eu practic le dublez prima, că atât dă şi FRF. L-am sunat şi pe Mircea Sandu, care mi-a spus: 'Dacă ai vorbit cu Piţurcă, e OK, îţi mulţumim!' Cred că 500.000 o să-i ia. Eu iau banii înapoi, creşte cota jucătorilor mei, a Stelei", a spus Becali.

El a mai declarat că DNA nu îl poate acuza de nimic şi a adăugat că a sărit în sus de bucurie după ce a citit Codul Civil, care, în opinia sa, îl absolvă de orice vină în acest caz. Becali a precizat că va face plângere penală la procurorul şef împotriva celor care au declanşat cercetarea sa, deoarece i-au jignit şi i-au speriat familia procedând astfel.

În 7 mai, în ziua etapei a XXXIV-a, ultima a Ligii I, Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a reţinut, la Cluj-Napoca, cinci persoane care aveau asupra lor 1,7 milioane de euro, bani de la Gigi Becali, care se presupune că urmau să ajungă la jucătorii Universităţii Cluj dacă aceştia ar fi obţinut cel puţin un egal în meciul cu concitadina CFR şi Steaua ar fi devenit campioană.

Printre persoanele duse la DNA Cluj pentru audieri s-au aflat jucătorul Gigel Coman (Universitatea Cluj) şi vicepreşedintele Consiliului de Administraţie al FC Steaua, Teia Sponte, dar şi doi bodyguarzi ai lui Gigi Becali.

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a anunţat că Gigi Becali, Teia Sponte, preşedintele Universităţii Cluj, Anton Doboş, şi o cunoştinţă a acestuia, Traian Bendorfean, sunt urmăriţi penal pentru fapte de corupţie.

Becali este urmărit penal pentru două infracţiuni de dare de mită, una dintre ele referindu-se la meciul Rapid-Gloria, din 2006, când finanţatorul stelist a urmărit cu maşina autocarul ardelenilor prin Bucureşti, în scopul de a le oferi bani jucătorilor bistriţeni pentru a-i încurca pe giuleşteni.

A doua faptă este aceea că, în perioada 5-7 mai 2008, acesta "a oferit direct şi indirect" suma de 1,7 milioane de euro lui Anton Doboş, dar şi unor jucători ai echipei Universitatea Cluj, pentru ca, în ultima etapă a ediţiei 2007-2008 a Diviziei A, clubul clujean să îşi apere corect şansele de joc şi să facă tot ce este posibil pentru a obţine cel puţin un rezultat de egalitate în meciul cu echipa «CFR 1907 Cluj», contracandidata Stelei la câştigarea titlului de campioană.

Campionatul European de fotbal se va desfăşura între 7 şi 29 iunie, în Austria şi Elveţia. Echipa României va juca în grupa C cu Franţa (9 iunie, la Zurich), Italia (13 iunie, tot la Zurich) şi Olanda (17 iunie, la Berna).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici