Becali: Reghecampf va fi plătit ca în Arabia dacă îşi va îndeplini obiectivele

Finanţatorul FC Steaua, Gigi Becali, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că noul antrenor al echipei, Laurenţiu Reghecampf, va primi o sumă apropiată de salariile tehnicienilor din ţările arabe dacă va reuşi să câştige campionatul şi să califice formaţia în grupele Ligii Campionilor.

929 afișări
Imaginea articolului Becali: Reghecampf va fi plătit ca în Arabia dacă îşi va îndeplini obiectivele

Becali: Regecampf va fi plătit ca în Arabia dacă îşi va îndeplini obiectivele (Imagine: Marius Dobrescu/Mediafax Foto)

După ce şi-a anunţat, duminică, demisia de la Steaua, Mirel Rădoi a făcut o trimitere către Laurenţiu Reghecampf, spunând că acesta ar fi cerut 25.000 de euro salariu lunar, în luna august: "Sper ca aceşti antrenori mari care apar pe la televizor şi se dau stelişti să vină să ajute echipa, aşa cum a mai fost chemaţi, dar au cerut 25.000 pe lună, sper să vină să antreneze Steaua, nu doar pentru bani."

Joi, Becali a afirmat că oferta pe care i-a făcut-o lui Reghecampf a fost una de nerefuzat.

"Nu i-am pus niciun obiectiv, el a zis că-i bate pe toţi. Noi avem posibilitatea să ne apropiem de primul loc. Reghecampf nu a fost greu de convins, i-am făcut o ofertă pe care nu o putea refuza. I-am făcut o ofertă mare, dar nu pot spune suma, am convenit cu el să fie confidenţială. Dacă îşi îndeplineşte obiectivul, şi el crede că poate face asta, Reghe poate câştiga cât ar fi câştigat în Arabia, va avea foarte mulţi bani. El e optimist, crede că îşi poate îndeplini obiectivul, poate lua campionatul. Îmi place optimismul lui. Când am negociat cu el, mi-a spus că Steaua este puternică, dar că mai avem nevoie de un atacant. Eu cred că în momentul de faţă Steaua este o echipă puternică şi sigur prindem play-off-ul. De play-off nu se mai pune problemă, pentru că şi ceilalţi sunt slabi. Şi noi avem meciuri mai uşoare, avem cu Craiova care are şi ea probleme. Avem posibilitatea să ne apropiem de primul loc. M-a sunat MM-ul (fostul manager al FC Steaua, Mihai Stoica) dimineaţă, de la puşcărie şi mi-a zis că a făcut toate calculele şi noi o să fim la 5-6 puncte de primul loc la final de sezon, acum. A făcut el toate calculele, Steaua, Astra, cutare, toate jocurile care mai sunt până în play-off. Noi am dominat toate meciurile, eu aşa am văzut, noi avem probleme la finalizare, să marcăm goluri. Dar eu am văzut toate meciurile şi le-am dominat", a declarat Becali.

Referitor la clauza de reziliere a contractului lui Reghecampf, Becali a afirmat că va plăti către Litex Loveci o sumă pe care o va recupera ulterior: "Eu o să plătesc, dar îi scad din salariu lui".

Finanţatorul FC Steaua a lăsat să se înţeleagă faptul că noul antrenor va colabora cu fostul director sportiv al FC Steaua, Mirel Rădoi, în ceea ce priveşte achiziţia de jucători. "Nu cred că Marica va veni, dar Celeban este deja rezolvat. Pe Celeban l-am vrut şi când l-am adus pe Varela, dar atunci l-am ales pe Varela pentru că era mai tânăr. Pe Reghecampf îl interesează un atacant. Eu vreau neapărat un atacant valoros, dar nu ştiu care. Mirel Rădoi va conta pentru că el are deja nişte nume. Voi vedea ce au studiat în proiectul lor, cu Dică, şi vom vedea ce o să aducem. Mai are Mirel Rădoi trei jucători din campionatul intern pe care i-a văzut şi pe care îi voi aduce la Steaua. Zoubir (n.r. - de la Petrolul) este de pe lista lui Rădoi şi normal că îl vrea Reghecampf. Bourceanu va veni la Steaua cu siguranţă. De Sânmărtean nu cred că e liber, dar dacă va deveni liber, îl iau poate la vară. E posibil Pintilii să vină, am vorbit cu el şi mi-a spus că dacă îşi va rezolva problemele acolo va veni. Îmi plac şi Bancu şi Mateiu (n.r. - CSU Craiova), dar mi-a spus că vrea două milioane numai pe Ivan (n.r. - CSU Craiova). Plus că nu i-am văzut să facă mare lucru", a mai spus Becali, care a precizat că îi plac şi Alibec, Junior Morais, Enache şi Budescu, de la Astra, dar că pe aceştia nu îi poate cumpăra.

Antrenamentul de joi dimineaţa de la Mogoşoaia al echipei Steaua a fost condus de colaboratorii lui Reghecampf, Thomas Neubert şi Florin Tene. În timpul conferinţei de presă de la reşedinţa lui Becali, Laurenţiu Regehcampf se afla în sediu, dar nu a dorit să facă delaraţii, întrucât se afla încă sub contract cu Litex Loveci.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici