Belgianul Luca Brecel îl învinge pe Mark Selby pentru primul său titlu mondial

Belgianul Luca Brecel a devenit primul jucător din Europa continentală care a câştigat Campionatul Mondial de snooker, după ce l-a învins cu 18-15 pe Mark Selby, în Teatrul Crucible de la Sheffield.

1090 afișări
Imaginea articolului Belgianul Luca Brecel îl învinge pe Mark Selby pentru primul său titlu mondial

Sursa foto: Profimedia

Brecel, în vârstă de 28 de ani, este doar al patrulea câştigător non-britanic la Crucible şi primul jucător de peste hotare care triumfă de la Neil Robertson în 2010.

Brecel a câştigat şase din cele opt frame-uri de luni după-amiază pentru a stabili un avantaj de 15-10, în prima sesiune începută de la scorul de 9-8.

În sesiunea de seară s-a impus din nou şi a obţinut victoria şi premiul cel mare de 500.000 de lire sterline câştigând trei din cele opt frame-uri jucate.

Brecel urcă astfel opt poziţii în clasamentul mondial pentru a termina sezonul pe locul doi, după Ronnie O'Sullivan.

Dar acest titlu a fost obţinut abia după ce a trecut prin cele mai dure contre din partea englezului Mark Selby, cvadruplu campion mondial, care a câştigat cinci frame-uri consecutive de la 16-15, reuşind 315 puncte consecutive fără replică la un moment dat pentru a reveni la 16-15.

Brecel a realizat apoi un break de 51 puncte pentru 17-15, încheind meciul şi obţinând titlul mondial cu un break elegant de 112.

În ciuda faptului că a devenit cel mai tânăr jucător care s-a calificat vreodată pe un tablou principal al campionatului mondial în 2012, la vârsta de 17 ani şi 45 de zile, "Glonţul belgian" nu câştigase niciun meci la Crucible până în acest an, pierzând în primul tur în cele cinci participări anterioare.

Anul acesta însă a făcut o demonstraţie incredibilă de snooker ofensiv pentru a-şi adjudeca titlul, adunând patru break-uri de peste 100 de puncte (113, 101, 141 şi 119) în ultima zi a finalei.

Stilul de luptă al lui Brecel l-a făcut să fie îndrăgit de fanii din întreaga lume, în special datorită victoriilor sale faimoase împotriva lui O'Sullivan şi Si Jiahui în timpul cursei sale spre finală.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici