Bellu speră ca gimnastele române să micşoreze distanţa valorică faţă de cele din Rusia, China şi SUA

Antrenorul Octavian Bellu a declarat, joi, că participarea gimanstelor tricolore la CE de la Berlin reprezintă o etapă importantă de pregătire pentru JO de anul viitor, precizând că speră ca în urma acestei competiţii România să micşoreze distanţa valorică faţă de Rusia, China şi SUA.

46 afișări
Imaginea articolului Bellu speră ca gimnastele române să micşoreze distanţa valorică faţă de cele din Rusia, China şi SUA

Bellu speră ca gimnastele române să micşoreze distanţa valorică faţă de cele din Rusia, China şi SUA (Imagine: Bogdan Iordache/Mediafax Foto)

"Competiţia de la Berlin reprezintă o etapă importantă în care să vedem unde ne aflăm în drumul spre Jocurile Olimpice. Chiar dacă europenele au un caracter oficial, le privesc ca pe un moment de pregătire. Pentru mine ar fi mai important ca fetele să demonstreze că au ajuns la un nivel de unde se poate construi mai departe. Dacă stăm pe loc sau dacă ne prezentăm mai puţin pregătiţi se intră cu un handicap de timp în perioada următoare, pentru că până la Mondiale mai este foarte puţin. Putem aduce multe medalii, putem aduce puţine, dar putem chiar să nu aducem deloc. Vrem să micşorăm distanţa dintre România şi ţările clasate pe podium la mondialele de la Rotterdam (n.r. - Rusia, China şi Statele Unite ale Americii). Dacă vom reuşi acest lucru, altfel vom aborda mondialele din acest an pornind de la un nivel mult mai apropiat", a spus Bellu.

Tehnicianul a adăugat că gimnastele au fost solicitate pe toate aparatele, urmând ca în perioada următoare să decidă care dintre ele se vor axa pe probele individuale sau individual compus. "Solicităm fetele pe toate cele patru aparate şi vom vedea care dintre ele vor rămâne la toate şi care vor merge pe unul sau două aparate. În funcţie de ce se va întâmpla la europene şi de ce vom vedea în concursurile pe echipe, vom face şi lotul pentru Mondiale", a afirmat Octavian Bellu.

Campioana olimpică de la Beijing, la proba de sol, Sandra Izbaşa, a declarat că speră ca atât ea cât şi vicecampioana mondială Diana Chelaru să ajungă pe podium la Berlin. "Rezultatul de la competiţia din Franţa mi-a dat încredere şi avânt pentru Campionatele Europene de la Berlin. Mă voi duce acolo pentru a câştiga. Cred că noi suntem cele mai puternice concurente şi nu rusoaicele. Sper ca şi eu şi Diana Chelaru să fim acolo sus, pentru că ar fi foarte important să ajungem două românce pe podium. Va fi un duel între noi două. Am trecut peste momentele de la Roterdam, când mi-a fost foarte greu. Acum am tras tare patru luni şi ştiu că sunt pregătită pentru sol şi sărituri", a precizat Izbaşa.

Diana Chelaru a spus şi ea că îşi doreşte ca sportivele din România să ajungă într-un număr cât mai mare pe podiumul de la CE:

"Sper să obţin un rezultat bun la aceste europene, mai ales la sol, de unde am aşteptările cele mai mari. Ştiu că voi avea o rivală destul de puternică în Sandra Isbaşa, dar îmi doresc foarte mult să ajungem amândouă pe podium. În primul rând mă voi lupta pentru mine, pentru o medalie care să fie a mea".

De asemenea, Ana Porgras a afirmat că titlul mondial pe care îl deţine la bârnă nu îi va crea niciun avantaj la Berlin.

"Având în vedere că sunt campioană mondială la bârnă, cred că sunt considerată principala favorită şi sper să arăt acest lucru. Nu cred că va conta medalia mea de la mondiale la Berlin. CM a trecut, iar arbitrele nu îmi vor da 5 sau 10 sutimi în plus pentru că sunt campioană mondială. Probabil că vor aştepta mai mult de la mine şi se vor uita cu mai multă atenţie", a declarat Porgras.

Gimnasta a mai spus că Nadia Comăneci îi trimite mesaje de încurajare, acest lucru fiind foarte important pentru sportivă.

"Înainte şi după concursuri, Nadia Comăneci îmi mai trimite mesaje de încurajare. Nu cred că îmi poartă noroc mesajele ei, dar pentru mine sunt foarte importante. Este un gest foarte frumos", a adăugat Ana Porgras.

Lotul feminin de gimnastică a efectuat, joi, la Centrul Olimpic "Sydnei 2000" de la Izvorani un antrenament deschis, înaintea plecării la Berlin, unde, în perioada 4-10 aprilie, vor avea loc Campionatele Europene. Alături de cele patru sportive care vor participa la competiţia din Germania s-a pregătit şi Cătălina Ponor, revenită în lotul olimpic.

România va fi reprezentată la CE de la Berlin de Sandra Izbaşa, Ana Porgras, Diana Chelaru şi Amalia Racea.

În competiţia masculină, pentru România vor concura Flavius Koczi, Vlad Cotuna, Cristian Băţagă şi Andrei Ursachi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici