Berbecaru: Ar fi păcat ca Oltchim să nu mai existe, ca şi cum Barcelona ar renunţa la fotbal

Preşedintele CS Oltchim, Petre Berbecaru, a declarat că speră ca situaţia campioanei României la handbal feminin să se rezolve, deşi mai sunt bani doar pentru plata salariilor pe luna august. El a adăugat că ar fi păcat ca echipa să nu mai existe, ar fi ca şi cum FC Barcelona ar renunţa la fotbal.

163 afișări
Imaginea articolului Berbecaru: Ar fi păcat ca Oltchim să nu mai existe, ca şi cum Barcelona ar renunţa la fotbal

Berbecaru: Ar fi păcat ca Oltchim să nu mai existe, ca şi cum Barcelona ar renunţa la fotbal (Imagine: Remus Badea/Mediafax Foto)

"Situaţia nu este una roză, dar eu sper şi cred că se va rezolva. Ar fi mare păcat ca această echipă să nu mai existe. Este ca şi cum Barcelona ar renunţa la fotbal. Acum avem o echipă de mare valoare care poate câştiga Liga Campionilor. Nici nu mă gândesc că nu se va găsi cineva să o finanţeze din moment ce ar avea totul pe tavă, handbaliste de mare valoare, antrenori de mare valoare", a spus, duminică, Berbecaru.

Iulia Puşcaşu a precizat că echipa este afectată psihic de situaţia dificilă a Oltchimului. "Ne pare rău pentru ceea ce se întâmplă la SC Oltchim. Ne-am dori din suflet să se rezolve într-un fel. Nu mă gândesc acum numai la echipa de handbal, mă gândesc la oamenii de acolo, sunt mulţi angajaţi, fiecare are o familie… Deocamdată nu ne-a afectat din punct de vedere a evoluţiilor dar psihic ne afectează, pentru că ne gândim mereu la ceea ce se întâmplă. Ne dorim ca şi combinatul să fie al românilor… Oricum, trebuie să fim cu toţii uniţi. Chiar şi galeriile ar trebui să înţeleagă acest lucru. Ar fi mai frumos să auzim încurajări de la o singură galerie mare nu de la două aflate în colţuri opuse. Oricum, cam aşa a fost şi în mare parte a sezonului trecut şi ne-am obişnuit. E alegerea suporterilor, noi dacă vom putea îi vom ajuta să se împace şi să fie împreună", a explicat ea.

Oltchim Râmnicu Vâlcea a învins, duminică, pe teren propriu, cu scorul de 36-26, formaţia HCM Roman, în etapa a doua a Ligii Naţionale. La acest joc, pivotul Ionela Gâlcă a revenit într-un meci oficial după ce a născut şi a reuşit să înscrie două goluri. Totuşi, constănţeanca nu este dispusă să accepte convocările la lotul naţional antrenat de Gheorghe Tadici: "Revenirea mea a fost un pic mai dificilă dar mă bucur că e bine şi sper să continui tot aşa bine pe viitor. În ceea ce priveşte echipa naţională, poziţia mea rămâne neschimbată, nu voi reveni la lot. Am făcut nenumărate scrisori la FRH în care mi-am prezentat poziţia. Nu voi reveni asupra deciziei, mă voi concentra asupra jocurilor de la clubul Oltchim. Încet, încet suntem o echipă omogenă şi aşteptăm debutul Ligii Campionilor".

După meciul cu HCM Roman, fostul director general al SC Oltchim, Constantin Roibu, a declarat, într-o conferinţă de presă, că situaţia de la campioana României la handbal feminin este extrem de dificilă, precizând că dacă nu va exista bugetul necesar, formaţia vâlceană nu va începe Liga Campionilor.

Tot duminică, în Liga Naţională feminină s-au mai înregistrat următoarele rezultate: SCM Craiova-Danubius Galaţi 24-20, "U" Jolidon Cluj-CSM Ploieşti 30-21, HC Zalău-Naţional 36-15.

Partida dintre CSM Bucureşti-HCM Baia Mare va avea loc luni, de la ora 17.00, la fel ca şi cea dintre Dunărea Brăila-Corona Braşov (ora 19.00).

Etapa a III-a este programată în 16 septembrie, dar până atunci, campioana Oltchim va juca patru zile mai devreme meciul cu HC Zalău, din prima etapă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici