Bergodi vrea să salveze Iaşiul de la retrogradare

Noul antrenor al echipei Poli Iaşi, Cristiano Bergodi, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că a plecat din Italia, unde şi-a lăsat soţia şi cei trei copii, pentru a veni să salveze formaţia ieşeană de la retrogradare.

24 afișări
Imaginea articolului Bergodi vrea să salveze Iaşiul de la retrogradare

Bergodi vrea să salveze Iaşiul de la retrogradare (Imagine: George Filip / Mediafax Foto)

"Am venit să pun suflet la această echipă şi să ne atingem obiectivul propus, salvarea de la retrogradare. Ştiu că nu va fi uşor, dar dacă nu aş fi crezut că pot salva Iaşiul de la retrogradare, nu aş mai fi venit. Gândiţi-vă că mi-am lăsat soţia acasă, în Italia, cu trei copii mici, pentru a veni aici. Am mare încredere în jucătorii mei şi sunt convins că împreună vom reuşi să ne atingem obiectivul. Eu mereu am avut o relaţie foarte bună cu jucătorii pe unde am antrenat şi am pus întotdeauna preţ pe loialitate. Probabil că valoarea lotului echipei lui Poli Iaşi nu se compară cu ce am avut la Rapid sau CFR Cluj. Ca valoare, cred că Iaşiul se compară cu FC Naţional, când am antrenat eu acolo, dar pentru mine, jucătorii mei sunt cei mai buni. Oraşul Iaşi este unul dintre cele mai mari şi mai frumoase din ţară. Am citit multe pe internet despre acest oraş. Domnul Mircea Rădulescu a spus despre mine că mă adaptez repede în România şi eu sunt convins că aşa va fi", a spus Bergodi.

Tehnicianul italian a adăugat că îşi doreşte să facă tot atâtea lucruri importante la Poli Iaşi câte a făcut şi fostul antrenor al echipei, Ionuţ Popa. "Ionuţ (n.r. - Ionuţ Popa) a stat aici patru ani şi asta înseamnă că a făcut lucruri improtante. Pentru un antrenor înseamnă foarte mult patru ani să stea la o echipă. Eu sper să fac măcar atâtea lucruri bune câte a făcut Ionuţ", a afirmat Cristiano Bergodi.

Noul antrenor al Politehnicii Iaşi s-a caracterizat ca fiind un tehnician exigent: "Nu sunt un dictator. Însă peste tot pe unde am antrenat am avut rezultate bune, zic eu, pentru că am fost exigent cu jucătorii mei, dar şi un prieten al lor. Acelaşi lucru îl voi face şi la Iaşi. Dimineaţă, înainte de antrenament, am stat de vorbă cu jucătorii şi le-am cerut în primul rând corectitudine maximă. Am de lucrat foarte mult cu ei, dar nu vreau să înţeleagă cineva că fac asta pentru că echipa este slabă. Nu. Mie îmi place să lucrez foarte mult tehnico-tactic", a mai spus italianul.

Cristiano Bergodi, a semnat, luni, cu formaţia Poli Iaşi, un contract pentru o perioadă de şase luni, cu posibilitatea de prelungire pentru încă doi ani. Antrenorul a fost prezentat oficial, într-o conferinţă de presă, împreună cu team-manager-ul Renzo Rossi.

Citeşte şi:

Sorin Boca: Renzo Rossi va fi team-manager

Bergodi: De astăzi Poli Iaşi are antrenor

Ionuţ Popa şi-a dat demisia de la Poli Iaşi

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici