Berrettini va fi pregătit în 2024 de fostul antrenor al lui Nadal

Jucătorul italian de tenis Matteo Berrettini şi-a numit noul antrenor înaintea viitorului sezon ATP. Italianul, accidentat, va lucra cu unul dintre foştii antrenori ai lui Rafael Nadal, Francisco Roig, în 2024, când se aşteaptă să revină după o accidentare la gleznă suferită la US Open anul trecut.

97 afișări
Imaginea articolului Berrettini va fi pregătit în 2024 de fostul antrenor al lui Nadal

Berrettini va fi pregătit în 2024 de fostul antrenor al lui Nadal

Au existat informaţii potrivit cărora Berrettini l-ar fi numit pe fostul număr 4 mondial Thomas Enqvist drept noul său antrenor începând cu sezonul viitor şi chiar s-a antrenat în prezenţa acestuia. Totuşi, această obligaţie contractuală nu s-a materializat, deoarece suedezul nu a acceptat oferta din cauza unor probleme personale.

Numirea lui Roig este un pas important pentru Berrettini, care speră ca noul său antrenor să aibă un impact similar în a-l readuce în prim plan, aşa cum a făcut-o cu Nadal între 2005 şi 2022.

Roig a fost mai degrabă un antrenor secund al spaniolului, lucrând mai întâi împreună cu Toni Nadal şi apoi cu Carlos Moya.

Roig, în vârstă de 55 de ani, a lucrat pentru scurt timp cu fosta campioană de la US Open Sloane Stephens, de la începutul lunii decembrie 2022 până în mai 2023, când jucătoarea americană a confirmat, în timpul unei conferinţe de presă la Roland Garros, că parteneriatul lor s-a încheiat.

Berrettini a avut parte de un sezon de uitat în 2023, pierzându-şi locul printre cei mai bine cotaţi jucători din Italia. Clasamentul său a coborât la un minim de 92 înaintea noului sezon, şi şi-a anunţat intenţia de a juca la Brisbane - primul său turneu de la accidentarea sa nefericită de la New York.

Cu excepţia cazului în care i se acordă un wild card, Berrettini va trebui să joace în calificări, ceea ce îi va face drumul spre vârf şi mai lung. Berrettini nu se califică pentru un clasament protejat, deoarece pauza de accidentare a avut loc cu intermitenţe în timpul sezonului şi nu a durat cel puţin şase luni.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici