BICICLEŞTI: O nouă duminică în care bucureştenii pot face mişcare în aer liber, pe Bulevardul Kiseleff

Pentru al treilea week-end consecutiv, Gândul şi ProSport invită bucureştenii, în cadrul campaniei BICICLEŞTI, să facă mişcare în aer liber, chiar în centrul oraşului. Aşadar, duminică, începând cu ora 11:00, locuitorii Capitalei se pot plimba din nou cu bicicleta, rolele, trotinetele sau pur şi simplu la pas pe bulevardul Pavel Kiseleff, care este închis traficului rutier datorită campaniei Bicicleşti.

119 afișări
Imaginea articolului BICICLEŞTI: O nouă duminică în care bucureştenii pot face mişcare în aer liber, pe Bulevardul Kiseleff

BICICLEŞTI: O nouă duminică în care bucureştenii pot face mişcare în aer liber, pe Bulevardul Kiseleff

Porţiunea de stradă dintre Arcul de Triumf şi Piaţa Victoriei revine şi de această dată celor care preferă să petreacă sfârşitul de săptămână făcând sport, şi nu pe canapea, în faţa televizorului.

Săptămâna trecută, aproximativ 2.000 de bucureşteni s-au bucurat de roadele campaniei: „Eu am venit în parc cu copiii, nu ştiam că s-a închis bulevardul, dar aşa e mai bine că te poţi plimba în voie. Iar şoseaua este înconjurată de copaci, nu poţi să zici că te plimbi printre maşini”, povestea atunci Maria, una dintre mămicile venite la plimbare în parcul Kisellef.

„Mi se pare o idee foarte bună că poţi să te plimbi pe o porţiune mare de şosea”, spunea o altă bucureşteancă.

În prezent, în Capitală există doar şapte piste pe care pot circula bicicliştii. Acestea măsoară doar câţiva kilometri, comparativ cu alte capitale europene, precum Paris sau Viena, unde rutele amenajate pentru biciclişti se întind pe distanţe de sute de kilometri. Aşadar, chiar dacă începând din anul 2008,  în Bucureşti s-au amenajat 194 de kilometri de trasee destinate iubitorilor transportului „pe două roţi”, multe dintre acestea au fost desfiinţate ulterior de Poliţie, fie din cauza obstacolelor care se întâlneau pe parcursul lor, fie din cauza bordurilor care nu erau la nivelul carosabilului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici